Hronika, Politika

Prpoš na čelu prijedorskog DEMOS-a

Tomislav Prpoš, jedan od osnivača i dugogodišnji član DNS-a, izabran je za predsjednika prijedorskog Gradskog odbora DEMOS-a.

Prpoš je ujedno i šef Regionalnog odbora DEMOS-a.

– Potrudili smo se, što pokazuje i prepuna dvorana i drago nam je da su nas građani uvažili i podržali našu inicijativu – istakao je Prpoš.

Osnivačkoj skupštini, na kojoj je pored Gradskog odbora izabrana i Nadzorna komisija i Statutarni odbor stranke, prisustvovao je i predsjednik DEMOS-a, Nedeljko Čubrilović.

Novoformiranoj stranci pristupio je i nekadašnji predsjednik prijedorskog GO Socijalističke partije i odbornik u lokalnoj Skupštini, Ranko Kolar.

U gradskoj Skupštini ubuduće će nastupati kao samostalni odbornik, mada će slijediti politiku DEMOS-a. Kako kaže, zajedno s njim DEMOS-u će pristupiti još neki od članova Socijalističke partije iz Prijedora.

– Nikoga nisam zvao da ne bih slabio Socijalističku partiju, to mi nije cilj, ali svakako da će jedan dio ljudi doći sa mnom i iz mjesnih odbora, kao i veći dio članstva – dodao je Kolar.

Predsjednik Demokratskog saveza izrazio je zadovoljstvo podrškom koju je stranka dobila u Prijedoru.

– Mi znamo da je ovdje dugo godina na vlasti praktično jedna politička opcija, da su građani vezani na ovaj ili onaj način, ali ljudi koji su se odlučili na ovaj korak imaju podršku u građanima Prijedora, i ja se nadam da će to biti jedna uspješna politička organizacija. Naša prava vrijednost će se pokazati na idućim izborima širom Republike Srpske – poručio je Čubrilović.

Čubrilović je istakao da je više od pola gradskih i opštinskih organizacija DEMOS-a već osnovano i dodao da će proces formiranja lokalnih organizacija stranke u svim opštinama i gradovima Srpske biti završen do kraja marta.

(RTRS)