Danas je, u okviru obilježavanja  četvrte decenije od osnivanja Fudbalskog kluba “Rakovčani '79” iz Rakovčana, održan jubilarni i memorijalni turnir.

Džamastagić Dževid, jedan od rijetkih preživjelih aktivista i igrača ovog kluba pred početak turnira održao je prigodan govor kojim je podsjetio na najsretnije dane jednog sportskog kolektiva koji je bio ponos mještana Rakovčana.

Prva utakmica FK “Rakovčani '79” odigrana je daleke 1979.godine na Blatnjaku, protiv “Partizana” iz Bosanske Kostajnice.  Prvi strijelac kluba bio je Derviš Dele Ališković.  Džamastagić je podsjetio na sve aktere uprave i igrače kluba, kao i na nažalost, prevelik broj nedužno ubijenih fudbaler FK “Rakovčani” čijim dušama je ovom prigodom poklonjen Jasin.

Turnir je otvoren revijalnom utakmicom veterana FK “Rakovčani '79” i OFK “Polet” iz Hambarina. na današnjem turniru okupilo se 12 ekipa.  Kompletan ugođaj  na turniru kojem su prisustvovali brojni mještani rasuti širom svijeta a koji su ovih dana u posjeti svojim kućama i rodbini u Rakovčanima , nisu mogle pokvariti ni  previsoke temperature.