Sarajevo, 24.januar 2019.godine

Sportski savez u Bosni i Hercegovini je u Narodnom pozorištu u Sarajevu organizovao 74. manifestaciju izbora najuspješnijih državnih sportista i sportskih ekipa za 2018. godinu.

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da obavijestimo članove, aktiviste i prijatelje Fondacije “Idriz Jakupović” da smo na ovoj prestižnoj manifestaciji iz oblasti sporta nagrađeni priznanjem za popularizaciju i razvoj sporta u Bosni i Hercegovini.

Ovu prestižnu nagradu Sportskog saveza u BiH u kategoriji “HUMANISTA GODINE IZ DOMENA SPORTA” dobio je dr.Ajdin Jakupović, osnivač i direktor Fondacije “Idriz Jakupović”.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom člana predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodina Željka Komšića. Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije bio je gospodin Vlatko Glavaš, poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i prvi kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je u svom obraćanju ovom prilikom naglasio da su “sportisti najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu i da im se Sportski savez u Bosni i Hercegovini na ovaj način želi posebno zahvaliti”.

Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji je Larisa Cerić (džudo), a u muškoj Mesud Pezer (atletika). Kapiten našeg državnog nogometnog tima Edin Džeko izabran je za nogometaša godine, a nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za najuspješniju državnu selekciju. Posebno priznanje dobila je i kadetska nogometna reprezentacija BiH.  Posebno priznanje “Mirza Delibašić” pripalo je Džananu Musi (košarka), a nagrada “Ambasador sporta” Jusufu Nurkiću (košarka).

Nakon svečane dodjele posebnih priznanja, dr.Ajdin Jakupović je čestitao svim dobitnicima nagrada i priznanja ovogodišnje manifestacije, zahvalivši se Sportskom savezu u BiH koji je na pravi način dijagnosticirao i prepoznao rad ljudi koji su na različite načine doprinijeli razvoju sporta. Direktor Fondacije se naročito zahvalio svim sportistima i sportskim ekipama u Bosni i Hercegovini koji su bili partneri u projektima koje je realizovala Fondacija “Idriz Jakupović” u prethodnih 5 godina svoga rada širom države. ” Nagrada je poklon svim sportistima i ljudima dobre volje širom Bosne i Hercegovine”, riječi su zahvalnosti dr Ajdina Jakupovića, koji sa svojim saradnicima radi na novim projektima pomoći sportistima u BiH.

Služba za odnose sa javnošću

© Fondacija za stipendiranje učenika i studenata „Idriz Jakupović“