Mladi nogometaš Anes Handanagić rođen je 16. januara 2003. godine u njemačkom Nirtingenu i trenutno igra za U-17 tim SSV Ulm, koji se takmiče u Oberligi (2. Bundesliga). Handanagić, koji je napadač, visok je 182 centimetra i do sada na svom kontu ima šest golova.

Ovaj mladi nogometaš, čiji su roditelji porijeklom iz Prijedora, trenutno se nalazi na odmoru u Sanskom Mostu sa svojom porodicom.

Porodica Handanagic

Nogomet je počeo trenirati kao petogodišnjak u lokalnom klubu TSV Oven, gdje je igrao sedam godina, nakon čega prelazi u TSV Vajlhajm. Upravo je tu pokazao svoj potencijal te na ljeto prošle godine prelazi u SSV Ulm, gdje i danas, s mnogo uspjeha igra za kadetski tim.


Veliki je fan Liverpula, a njegov nogometni uzor je Zlatan Ibrahimović. Redovno prati i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine te Fudbalski klub Sarajevo. 

Talentirani Handanagić osvajao je nekoliko nagrada za najboljeg igrača i strijelca raznih turnira širom Njemačke. U pionirskom uzrastu (U-15) bio je drugi najbolji strijelac Republičke lige (Landesliga).

Text: Avaz.ba

Foto: Fb SSv Ulm