Pokušavamo se prisjetiti utakmice koja nakon 0-0 u prvom poluvremenu, završena rezultatom 1-6? Od protekle nedjelje neće nam biti teško, iako je neprijatno, odgovoriti i na ovo pitanje.

To se desilo u susretu 12. kola Druge fudbalske lige, grupa zapad, na stadionu Vedro polje u Hambarinama. Da stvar bude još interesantnija do 60.minuta u duelu OFK BRDO- Omarska rezultat je glasio 1-1. U narednih 19. minuta golman domaćih je čak pet puta vadio loptu iz mreže. Ruku na srce Omarska je dobra ekipa, najbolja koja je ove sezone igrala s novajlijom u ligi. Ali, 1-6 je puno i ekipa u žutim dresovima to je morala spriječiti.


Međutim, nije teško konstatovati da je ekipa Brda jako spora što u duelima s jačim protivnicima dolazi do izražaja. Kako igra odmiče ekipa Mirze Alkića pada. To je logično, ali je pad u igri na kondicionom planu više nego očigledan.

Iako je Alkić “promiješao” sastav protiv Omarske rezultat je izostao. Kod 1-1 Brdo je bilo na pragu vodstva, ali ovog puta nije bilo ni sreće. Momenat koji je bio upečatljiv i veoma poučan za igrače Brda desio se na samom kraju utakmice. Kod rezultata 1-6, igrač Omarske klizećim startom pokušava dobiti duel.

Nakon visokog poraza u duelu s jesenjim prvakom Druge lige, grupa zapad, Brdo je palo na desetu poziciju. U odnosu na najslabije ekipe, Proleter iz Teslića i Mladost iz Donje Slatine, još uvijek je solidna bodovna prednost.


Da li postoji mogućnost da se nakon tri vezana poraza (dva na domaćem terenu) i samo jednim bodom u zadnjih pet utakmica, popravi dojam? Da. Ukoliko se iz susreta u Laktašima izvuče bod ili tri, lakše bi se dočekalo proljeće.


Kada je riječ o protekloj nedjelji, nije bila sretna ni za kadete i juniore Brda. Na domaćem terenu nadigrali su ih vršnjaci iz Prnjavora. Kadeti su poraženi sa 0-16 , dok su Juniori doživjeli poraz od 1-3. Jedini strijelac za Juniore je bio Brkić Sulejman.

Hambarine: OFKBrdo – Omarska (0-0) 1-6

1-0 Rosić B ‘54
1-1 Ibričić ‘57
1-2 Grahovac ‘60
1-3 Romanić Dragan ‘68
1-4 Rosić B ‘72
1-5 Lajić ‘74
1-6 Panić ‘79

Sudija: Aleksandar Railić (Derventa)

Žuti kartoni: Trkulja, Šakić, Zmijanjac (Brdo), Romanić, Marmat (Omarska)

OFK Brdo: Vidović 5,5, Harambašić 5,5 (Vujatović 5,5), Karupović 5,5 (Zmijanjac -), Šakić 5,5, Stegić 5,5, Trkulja 5,5, Miljević 5,5, Mìjić 5,5, Ibričić 6,5 (Kobas -), Mešić 5,5, Radaković 5,5 (Hodžić -).
Trener: Alkić Mirza

FK Omarska: Jokić 6,5, Lajić 7,5 (Ratković A -), Romanić B 7, Ratković M 7, Marmat 7, Grahovac 7,5, Vračar 7 (Romanić Dragan 7), Panić 7,5, Krecelj 7 (Romanić S -), Rosić B 8 (Jokić Marko -), Stojnić 7 (Nišević -)
Trener: Milenko Vuleta.

OFK Brdo