Prvi put sam osjetio toplinu u klubu i da prema meni svi čelnici  imaju domaćinski respekt. Imam velike planove u narednom periodu, a ciljevi su mi da u klubu budem “broj jedan” i da zaigram za Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

To je za avaz.ba kazao Kenan Muslimović, koji je potpisao za Regenzburg, njemačkog drugoligaša, nakon što je prešao iz Kajzerslauterna.

Kenan je bratić poznatog bh. pjevača Halida Muslimovića. Rođen je u Austriji, u Beču. Kao omladinac bio je golgeter Austrije, a kasnije je nastupao i za italijansku Novaru.

Nakon Kajzerslauterna sada je stigao u Regenzburg, gdje će igrati na poziciji napadača.

–  Super sam prihvaćen, očekujem da dobijem pravu šansu. Želim dodati da sam prošao probu u Herti i poziv iz drugog tima zagrebačkog Dinama, ali sam se na kraju, ipak, odlučio da potpišem za Regenzburg – kazao je Kenan Muslimović, kojeg ljubitelji nogometa u regionu pamte kao igrača Novog Pazara i Mladosti iz Kaknja.

Novajlija u redovima ovog kluba prošao je i reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

– Igrao sam za U-17 reprezentaciju BiH kod selektora Sakiba Malkočevića. U U-19 selekciji BiH nisam bio, ali se nadam da ću vrlo brzo zaigrati za Mladu reprezentaciju BiH. Moje vrijeme tek dolazi – kazao je Kenan Muslimović, koji je za Admiru Vaker u 3.100 minuta postigao 70 golova.

 

Autor: A. S./Avaz-Sport