rakovcani-turnir1

U periodu od 25. do 27. jula 2015. godine Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor je podržao realizaciju niza aktivnosti s ciljem poboljšanja inter-etničke komunikacije i saradnje između lokalnog stanovništva i dijaspore, kao i jačanja kapaciteta lokalnih zajednica za rad sa dijasporom, a u okviru projektne linije „Dani dijaspore – Otvorena vrata Prijedora“ 2015.

Aktivnosti koje su realizovane u ovom periodu obuhvatale su tri fudbalska turnira, u Mjesnim zajednicama (MZ) Kozaruša, Raškovac i Rakovčani. Na turniru u Kozaruši pobijedila je ekipa „Radnik“, Urije, u Raškovcu OFK „Berek 1975“, a u Rakovčanima „Adina“ ekipa.
raskovac-turnir

Pomenute aktivnosti okupile su više od osam stotina (800) učesnika i posjetilaca, lokalnog stanovništva iz Prijedorske regije i predstavnika iz dijaspore. Učesnici i gosti iz dijaspore su izrazili zadovoljstvo realizovanim aktivnostima i istakli da su to jedinstvene prilike da se susreću i druže sa prijateljima i sugrađanima, da sa njima razmijenjuju informacije i dogovaraju i planiraju aktivnosti u gradu iz kojeg potiču.
NDC-Prijedor-Kozarusa

Takođe, izrazili su želju da sličnih aktivnosti bude što više, kao i volju da se uključe u samo planiranje i realizaciju aktivnosti.

Aktivnosti su organizovane u okviru projektne linije koju NDC Prijedor realizuje već peti put, počevši od 2011. godine. Sve aktivnosti u okviru pomenute projektne linije realizuju samostalno predstavnici Mjesnih zajednica Prijedora u saradnji sa brojnim udruženjima i organizacijama iz Prijedora.

NDC Prijedor projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

NDC Prijedor