Lijepe vijesti nam stizu iz Detroita. Nasi sugradjani, po ko zna koji put, koji zive u Detroitu su pokazali da tijelom zive u Americi a dusom u Bosni.
Svojim stalnim humanitarnim akcijama namijenjenje za razne svrhe Detroit se istice kao primijer  podrske i odrzavanja veze  dijaspore sa domovinom.

BrdoUSA2

Zaista raduje saznanje da mi imamo ljude koji su spremni sa rijeci preci na dijelo. Samo ovakvim i slicnim aktivnostima mozemo pomoci da se ne zaboravi ko smo, sta smo, te na taj nacin sacuvamo nasu kulturu i tradiciju.

BrdoUSA3

Ovaj put akcija je bila namijenjena za OFK “Brdo”. Nas mjestanin i bivsi fudbaler FK “Rudar-Ljubija” Azmir Causevic, tokom proslog vikenda u svom poslovnom prostoru “ Club COYOTES”, priredio je humanitarno sijelo.

BrdoUSA4

Mozemo slobodno reci da je ova akcija postal tradicionalna, jer Azmir vec godinama ne zaboravlja svoje prijatelje iz rodnog mjesta. Naravno,  uz  pomoc svojih prijatelja a posebno Enada Huskica, Emira Muhica , ova noc je prosla uz dobrom druzenju i raspolozenju. Sve je to na kraju krunisalo zavidnim prihodom sto je i bio cilj ove humane grupe.

BrdoUSA5

Na ovaj nacin svi skupa podrzavamo rad i opstanak ovog kluba. Iskazujemo svoju ljubav prema sportu i domovini,rijeci su naseg Azmira.

U kratkom razgovoru sa njim ovaj skroman ali uspjesan i human covjek je izrazio zelju da ovim putem u ime BH dijaspore Detroit i svoje licno ime pozdravi sve sportske prijatelje u OFK Brdo. Pozeli im mnoga uspjeha u daljem radu.Treba istaci da je tokom ove akcije prikupljen novac u isnosu $3.950,00.

BrdoUSA6

Koristim ovu priliku da se zahvalim Azmiru i nasim gradjanima u Detroitu ispred  uprave kluba .
Srdacno vam se zahvaljujemo, zelimo vam sve najbolje, kako u poslovnom tako i privatnom zivotu.

Mirsad Causevic
Predsjednik skupstine OFKBrdo