DLjubija3

Nekoliko građana nam se obratilo kako bi ukazalo na naprimjerene radnje radnika gradskog Vodovoda u nekoliko ljubijskih naselja.

Mnogi od njih kažu kako su napravili više štete nego koristi jer izgleda neplanski i bez preciznih uvida u pravo stanje vodene mreže pokušavaju sanirati nastale kvarove.

DLjubija4

Tako su u samo nekoliko dana presjekli kabal ulične rasvjete za kompletan dio naselja Gradina u Donjoj Ljubiji ali i kabal fiksne telefonije u naseljima Suhonići i Brdari – Golajac.

Muharem Alagić mještanin Donje Ljubije i ulice u kojoj je došlo do prekida ulične rasvjete potvrdio nam je ove informacije, i rekao kako se bez imalo razumijevanja i pažnje građani dovode u nepotrebnu situaciju. Najgore je to što ovaj ali i kvar zbog kojeg ne rade telefoni nije ni prijavljen, evo već četvrti dan.

Ova rasvjeta postoji jer smo je novčanim prilozima sami izgradili i evo šta se danas dešava.

DLjubija1

Građanka koja je željela da ostane anonimna kazala nam je kako je nekolicina putnih pravaca prokopana, kvar je otklonjen, a ostavljene su uvale sa blatom, koje niti su nasute niti asvaltirane. Riječ je o ruralnim ali u urbanim područjima.

Da stvar bude još gora potvrđuju i činjenice koje smo nedavno dobili na mail jednog od građana Ljubije koji je ukazao na dodatne probleme nastale na igralištu škole u Donjoj Ljubiji, gdje su zakazale reakcije lokalnih i gradskih institucija o čemu svjedoče priložene fotografije.

DLjubija2

O nastaloj situaciji željeli smo čuti i mišljenje šefa tehničke službe Vodovod A.D. Prijedor, Zorana Mikića,  ali nije bio dostupan prilikom poziva na broj koji smo dobili u ovom preduzeću.

Foto: A.D.

Izvor: Prijedor24.com