Jučerašnju utakmicu engleske Premier lige između Crystal Palace i  Leicester City tužnim povodom obilježio je jedan Bosanac. Naime proteklog vikenda, srčani udar u Londonu pokosio je 52-godišnjeg Adema Gredelja, inače, šefa obezbjeđenja prvog tima kluba iz Londona.

Ljekari su se više sati borili za njegov život, nažalost, pomoći nije bilo. Njegov klub  Crystal Palace je u znak poštovanja prema rano izgubljenom članu, jučerašnju utakmicu odigrao sa “crnim florom” oko ruke, a u 52 minuti cijeli stadion je prigodnim aplauzom odao počast šefu svog obezbjeđenja.

http://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157757248888556&id=573298555&_rdr

 

Adem Gredelj je prijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, i nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata. Zbog svoje stručnosti i posvećenosti poslu, prije nekoliko godina dobio je ovu izuzetnu važnu poziciju u Crystal Palace. Iza njega su ostali supruga, sin i kćerka, tačan datum dženaze u Londonu i sahrane u Prijedoru bit će nakandno objavljen.

Dirljivom porukom na oficijelnoj web stranici FC  Crystal Palace od Adema Gredelja su se oprostili i članovi kluba.

https://www.cpfc.co.uk/news/2019/november/club-mourns-passing-of-adem-gredelj/

Namik Aliamjstorović/BHDINFODESK