U subotu  09.11. 2019. godine poslije klanjanja akšam namaza u Ljubijskoj džamiji će biti upriličen program povodom rođenja Muhameda a.s. pod nazivom “Hodi vamo koji žudi i želi.”
Programom je predviđeno izvođenje tradicionalnog bosanskog mevluda, sa odlomcima koji opisuju neizmjernu ljubav i poštovanje iskazanu kroz pera autora mevluda Saliha Gaševića, Safet-beg Bašagića i Rešada Kadića.
Sadržaje mevluda će izvoditi pet vrsnih učača mevluda sa područja bihaćkog muftijstva, čiji se mekami ili glasovni tonovi kreću od blagog kaharli mekama do junačkog prodornog krajiškog izvođenja mevluda.
Prvenstveni cilj manifestacije je iskazivanje počasti i ljubavi prema najodabranijem Allahovom poslaniku Muhamedu, te buđenje duša prisutnih kroz slušanje različitih izvođača mevluda koji će svojim glasom pokušati da oplemene i smire duše prisutnih ljepotom sadržaja mevluda i glasovnim izvođenjem istog, te ispune duše prisutnih Božanskom energijom, da u ovom sumornom vremenu povrate osjećaj ljepote i smiraja u svojoj duši i na svojim licima.
Pored toga programom je predviđena prezentacija polaznika mekteba, naših najmlađih članova iz kojih crpimo nadu i snagu o ostanku i opstanku nas samih i naše vjere.
Prof. Suad ef. Mahmutović vrsni predavač koji toplinom svojih riječi nalazi put do najtajnijih djelova naših srca, će održati predavanje s ciljem da ispuni naša srca žudnjom i željom da živimo i oživimo našu vjeru.
Toplo vas pozivamo da prisustvujete ovoj manifestaciji i da nakon nje osjetite čari i ljepote mevluda i blagoslova Božijeg koji se spušta na skupine koji ukazuju ljubav i poštovanje prema Muhamedu a.s.
Bujrum, svi ste pozvani!
Hodi vamo koji žudi i želi!

Dzematski efendija, Amir ef. Jusić.