Odbor za organizaciju humanitarnog koncerta, svake godine, vec tradicionalno, uspješno organizuje ljetni humanitarni koncert. Tako je i ove godine po peti puta održan ovaj jedinstven skup.

Sakupljen novac uvijek bude dostavljen u prave ruke, tamo gdje je pomoć sunarodnjaka najpotrebnija. Prema riječima Damira Habibovića, čelnog čovjeka organizacionog odbora, dio sredstava uvijek bude potrošen za nabavku udžbenika i školske opreme za djecu Brda.

Tako je ove godine iznos od 3900 KM, potrošen za kupovinu školskih lektira za osnovce Lijeve obale Sane, korisnike usluga Dječje biblioteke u Hambarinama. Kupljene su sve knjige lektire po federalnom nastavnom planu i programu jer, kako kaže, djeca su ipak naša budućnost u koju je važno ulagati.

Damir se zahvaljuje svim donatorima, građankama i građanima koji svojim dolaskom uveličaju ovaj skup, pružajući nesebičnu podršku.


Osim toga koristi priliku i da se zahvali svim sponzorima, a među kojima ističe Televiziju BosTel, te Elviri i Nihadu koji su ove godine dali sve od sebe da zabave raju.


Na kraju, Damir se zahvaljuje svima na prelijepom druženju, podršci i pomoći, te najavljuje novo druženje već 3.avgusta naredne 2020.godine, na istom mjestu, u isto vrijeme. Obećava da će naredno druženje biti još bolje organizovanije a zabava nezaboravna.