Koordinatori i članovi Humanog Brda sa područja Austrije u saradnji sa Gradom Wels i Gospođa Margareta Josseck-Herdt, referent za generacije i odbornik u Gradu Wellsu, kao i Gospodin Andreas Moser direktor staračkog doma Leopold Spitzer, donirali su bolničku opremu za bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor. Donirani su: 28 bolničkih kreveta sa električnim podizačima, dušeci (madraci),noćni natkazli, pokretne banje, štake…

Opremu je predao Osman Džamastagić koordinator Humanog Brda u Prijedoru i Midheta Delkić blagajnica u ovoj humanitarnoj organizaciji.
Humano Brdo sa sjedištem u Austriji je humanitarna organizacija čiji su članovi, većinom sa područja grada Prijedora, a ima ih i iz drugih gradova. Od 2006 rade timski ali su se registrovali zvanično 2010. i od tada se broj članova proširio na sve zemlje svijeta gdje zive nasi ljudi. Zadnjih 6 godina je aktivna u raznim akcijama pomoći građanima grada Prijedora.

hb20160926b

Danas su posebno sretni i zadovoljni jer predali su veoma značajnu pomoć gradskoj bolnici, a koja će biti od značajne pomoći svim građanima grada Prijedora.

Direktor prijedorske bolnice “Dr Mladen Stojanović” Mirko Sovilj naglašava:

hb20160926c

“Za ovu ustanovu ovo je vrijedna donacija jer će obezbjediti da na odjeljenjima, na kojima su pacijenti nepokretni obezbjedi ležajeve sa automatskim pozicioniranjem ležaja. On je u ime ustanove “Dr Mladen Stojanović” Prijedor zahvalio humanitarnoj organizaciji “Humano Brdo” na tome da su svojim aktivnostima realizovali ovakvu donaciju. Ovo je za našu ustanovu značajna pomoć i omogućit ćemo mnogo kvalitetniji smještaj naših pacijenata i mnogo bolju i lakšu njegu.”

U ovoj akciji učestvovali su još i Lim Profi Prijedor, kao i Merhamet Prijedor.

Nijaz-Caja Huremović/ Kozarac.eu