Budete li upitani gdje ste proveli kraj sedmice, ponosno odgovorite da ste bili dio lijepe priče, priče koja je spojila humanost i prvoklasnu zabavu. I recite onima koji ne znaju, da doći na koncert naseg udruženja nije nikakav besmisleni dernek nego svojevrsno druženje od kojeg sav vaš novac bude utrošen u humanitarne svrhe.

Tu činjenicu nasi članovi i simpatizeri jako dobro znaju, ali recite drugima da postoji koncert u kojem vaša ulaznica postaje dobro djelo.Vaših 15€ vraća radost nekom onemoćalom povratniku ili osmjeh na lice siromašnom mališanu. Ako vas skeptici priupitaju kako je to moguće,kako se finansira sala, estradni umjetnici pa onda usluga i svi ti silni konobari…

Recite im da te troškove velikodušno preuzimaju naši sponzori, poduzetnici koji su prepoznali transparentnost, iskrenost i srčanost nasih članova i njihovu nesebičnu želju da pruže pomoć i podršku onima kojima je ona prijeko potrebna. Isto tako im objasnite, da svi naši volonteri, od prodavača karata, redara, konobara, moderatora i prodavačica kolača te svih ostalih koji se kao temelji nikako ne vide ali koji nose najveći teret-rade besplatno. I zato sa neskrivenim ponosom možemo konstatovati da smo postavili nove vrijedno sti kada je ovakav  vid humanosti u pitanju.

Sponzori kao nezaobilazna karika dobro uhodanog mehanizma.

Ali sve bi bilo uzalud, da vi kao naši članovi i simpatizeri niste te večeri došli u tako velikom broju (1120 prodatih ulaznica) i kupovinom karte učinili ovu prelijepu noć tako veličanstvenom. Zato svima vama koji ste posjetili našu manifestaciju šaljemo iz sveg srca, jedno veliko HVALA.

Posebnu zahvalnost na nesebičnom razumjevanju i svakolikoj podršci dugujemo udruženju građana „Džemal Bijedić“ Enns, kao i udruženju „Bosna“ Linz koji su zbog našeg koncerta zatvorili svoje prostorije i tako nas na direktan način pomogli. Hvala i članovima drugih udruženja šire regije, koji nisu štedjeli svoje vrijeme i novac, te na taj način doprinjeli da koncert postane jedna lijepa uspomena.

Buduca zvijezda Meliha Imsirovic

Veliko nam je zadovoljstvo što u svojim redovima imamo i akademskog slikara Seada Emrića. Uvaženi akademik je tokom manifestacije održao prezantaciju umjetničkih slika te je kao svoj prilog poklonio sliku impozantnog naziva “Sulejmanov pečat“. Selvin Dudaković je bio najdarežljiviji te je kupivši poklonjenu sliku na održanoj aukciji donirao 300€ našem udruženju.

Sead Emric, Akademski slikar sa vrhunkim slikama

Izuzetna nam je čast da se možemo pohvaliti novim partnerom koji je već dugo prepoznatljivo i cijenjeno ime kada govorimo o borilačkim vještinama. Riječ je naravno o klubu „Thaikibo“ iz Linz-a. Koristimo priliku da pozovemo kako omladinu tako i one koji se tako osjećaju, da radi vlastitog zdravlja postanu članovi ovog zaista prestižnog kluba.

Thaikibo Petzoldstrasse 4 4020 Linz. Info: 0650 6415761 Ismet Mandara

Neki od nas nikada ne odustaju od takmičenja u dobru. Kao i uvjek do sad, braća Golubić, daruju dodatna sredstva, pritom ne pitajući ništa i ne uslovljavajući ničim, kuda bi poklonjeni novac trebao biti usmjeren. Dirljivo je gledati ih kako svojim velikim i vrijednim rukama, zagrabe iz novčanika, pa koliko zahvate, kusura ne prihvaćaju.

Bili bi zaista nepravedni, kada ovom prilikom nebi spomenuli našeg medijskog pokrovitelja, rado čitanu internetsku stranicu,“mojprijedor.com“. Hvala im što su dobri glas koji se daleko čuje.

Za vrhunsku zabavu odgovorni su Amar Gile, Adnan Nezirov te mlađahna Meliha Imširović.

Hvala i onima koji su prevalili dug put, te i na taj način dokazali svoje čovjekoljublje.
Brojno bosansko iseljeništvo, utopljeno u bogato zapadnoevropsko društvo u kojem granica siromaštva predstavlja san za većinu bosanskih građana, često zaboravi da su sitnice ono sto život znači. A te „sitnice” su vaše ulaznice na koncert ili vaša mjesečna članarina od 5 eura.

Selvin Dudaković je bio najdarežljiviji te je kupivši poklonjenu sliku na održanoj aukciji donirao 300€ našem udruženju

Pitanje smisla života nikada nije naročito zanimalo siromašne slojeve društva. Njihov smisao se očitava u jednostavnim,svakodnevnim problemima, kako rješiti golu egzistenciju. Otuda i zadovoljstvo siromašnih sitnim životim detaljima koje je često začinjeno bezbriżnim optimizmom.

Vrteći se na prvoj stepenici egzistencijalne piramide, siromašni puk, sve i da hoće, ne moze osjetiti besmisao uzrokovan duhovnom tjeskobom. Taj siromašni puk čini još uvjek dobar dio naših sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini. Nama u iseljeništvu, posao je pak uzgajanje rahatluka i kukanje nad vlastitom sudbinom te nam je i te kako potrebno svojevrsno podsjećanje da je mnogima pomoć jos uvjek neophodna.

Ponekad se bojim da smo došli u situaciju koju je svojevremeno precizno konstatirao Oskar Wilde:“Znamo cijenu svega ali ne i njegovu vrijednost.“ Zato je dobročinstvo potrebno svima, ponekad više onima koji je pružaju nego onima koji je primaju. Nama je cijena (članarine ili ulaznice) skupa ali njenu vrijednost ne prepoznajemo. Zato vas pozivamo u dobro. Pozivajte i vi u dobro kad god možete i gdje god možete. A gore u afektu našvrljane riječi, ne doživljavajte kao kritiku nego kao apel da sa nama ostanete i da nam se u nekom budućem dobru pridružite.

Ekipa Hb je imala pune ruke posla, usprkos umoru, osmjeh im nije silazio sa lica.

Donatori:
Golubic Rasim 150 €
Golubic Vejsil 100 €
Sabic Fadil 100 €
Nuhanovic Smajo Limeni 50 €
N. N. 10 €

Za tim Humanog Brda:
Mašović Mehdin