Ismet Imširović podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika OFK Brdo Hambarine, a ime njegovog nasljednika bit će poznato uskoro.

– Uvijek ću biti uz klub kao prijatelj i sponzor – rekao je Ismet Imširović.

Ova odluka donesena je na posljednjoj Skupštini kluba na kojoj su između ostalih bili Amir Čelić (predsjednik Skupštine), Naser Bačić (zamjenik presjednika UO), Bahrudin Džemidžić (sportski direktor), Esad Medilović domar, Senadin Čaušević blagajnik, Mujo Mehmedagić član UO, Benjamin Kadirić član UO, Enes Fikić trener i član UO, Nedžad Hajdarević…

Predsjednik kluba Ismet Imširović je analizrao svoj dvanestogodišnji rad ovim redom:

– Kada sam preuzeo rukovođenje klubom zatekao sam minus od 5.400 KM, a moram istaći da prethodna uprava nikad nije podnijela svoj izviještaj. Da bih počeo narednu sezonu morao sam podmiriti vlastitim sredstvima sve te obaveze.
Istovremeno smo počeli izgradnju i završetak objekata na našem stadionu i na kraju se vide postignuti rezultati. Da bi se sve ovo moglo ostvariti bilo je angažovano dosta mojih prijatelja, moja familija kao i mnogi prijatelji kluba. Dosta sam uložio svog vremena i novca u ovaj klub da bi se stekli uslovi normalnog funkconisanja i na taj način smo postali primjer u cijeloj našoj regiji. Tokom ovih 12 godina konstantno sam ulagao svoj trud i novac sa ciljem daljeg napredovanja. Zbog stalnih uvreda u nižem rangu i mnogih neugodnosti koje smo doživljavali zajedno sa Upravom smo odlučili da želimo igrati u višem rangu što smo sa svojim radom i zalaganjem uspiješno ostvarili i trenutno smo u regionalnoj ligi grupa Zapad – rekao je između ostalog Imširović u opsežnom izlaganju.

Nakon uvodnog izlaganja članovi uprave su se zahvalili Imširoviću za njegov uspješan rad. Nakon toga blagajnici Senadin Čaušević i Esad Medilović su podnijeli blagajnički izvještaj. Nakon izvještaja blagajnika Imširović je ponovo preuzeo riječ:

– Najveći moj uspjeh je da ovaj klub nema nikakvih obaveza prema bilo kome iako sam preuzeo klub sa minusom od 5.400 KM. Danas sa mojim i vašim radom imamo izgrađenu infrastrukturu, noćnu rasvjetu stadiona, binu za koncerte, VIP ložu sa velikom terasom koju smo lično ja i moja familija izgradili u znak sjećanja na Imširović Vahida-Djeku. Moram napomenuti i Mensura Čelića i Senada Sarajlića koji su također uložili svoj novac u izgradnju ove terase. Za period proljetnog takmičenja dobili smo 5.700 KM od grada Prijedora i materijal za održavanje prilaza stadionu i okoline u vrijednosti 5.400 KM što je ukupno 11.100 KM – ističe Imširović.

Na kraju predsjednik podnosi konačan fincijski izvještaj sa plusom od 7.900 KM i obećao je da će do kraja polusezone donirati od sebe još 2.100 KM što će činiti okruglo 10.000 KM.

– Veoma sam ponosan na naš uspjeh, ali sam u ovom trenutku psihički I fizički veoma umoran. Sve je manje igrača i omladine koji odlaze sa ovih prostora, a nažalost sve je manje i sponzora. Mislim da je krajnje vrijeme da se drugi ljudi uključe u rad kluba i Uprave i ja u ovom trenutku podnosim neopozivu ostavku – kazao je Imširović.

Prisutni članovi Uprave su negodovali i tražili da predsjednik i dalje ostane na mjestu prvog čovjeka kluba. Imširović je ponovio da je ostavka neopoziva,ali da će on uvijek biti uz klub i zamolio prisutne da održe sjednicu bez njegovog prisustva i izaberu novog predsjednika u roku 30 dana.

Na kraju Uprava kluba se zahvalila Imširoviću te donijela odluku da bude proglašen za počasnog predsjednika bez ikakve obaveze prema klubu.

Glavni sponzori kluba posljednjih godina su Ismet Imširović,Mirsad Čaušević, Mujo Mehmedagić,Samir Čaušević, Azmir Čaušević-Đokin, Enad Huskić I prijatelji iz Detroita Amir Čelić ,Dule Švraka i mnogi drugi članovi čija imena se nalaze na klubskoj web stranici.

– Svjesni situacije u kojoj se klub nalazi,mi stojimo iza odluke uprave kluba i želimo pozvati ostale mještane koji su u mogućnosti da pomognu klub. To se posebno odnosi na naše uspješne ljude koji žive širom svijeta. Pozivamo omladinu da se pridruže klubu i podrže novu upravu.Svi ste dobro došli i želimo da osjećate klub svojim.Klub je jedina organizacija koja radi na ljevoj obali Sane i predstavlja na neki način stub i temelj naše zajednice. Zbog toga svi moramo biti svjesni važnosti opstanka kluba OFK Brdo Hambarine. Dok god postoji volja igrača i mještana za postojanje kluba mi ćemo stajati uz naše i vaše Brdo –

OFK Brdo