Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas sa vlasnicima firme “CNC Power” ugovor o prodaji zemljišta površine 5.200 kvadratnih metara u Industrijskoj zoni ” Celpak” na kojem će se u prvim fazama graditi proizvodni objekat od 500 kvadratnih metara, a kasnije i hale za proizvodnju, skladištenje i administraciju.

Sabahudin Islamoski

Vlasnik preduzeća “CNC Power” Sabahudin Islamoski je izjavio da će se ovo preduzeće u narednom periodu baviti mašinskom obradom metala /inoksa/ , s obzirom da je metaloprerađivačka djelatnost prepoznata kao jedna od najznačajnijih na području grada.

“Izgradnjom novih proizvodnih kapaciteta i nabavkom 8-10 visoko automatizovanih mašina, planirano je zapošljavanje do 20 radnika u prve tri godine poslovanja, a biće omogućena i edukacija mladih ljudi”, rekao je Islamoski.

Visina ukupno planiranih sredstava u osnovna i obrtna sredstva biće u prvoj fazi 450.000 KM , a kasnije i do 700.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je pojasnio da je riječ o perspektivnom “start up”-u koji je od zanatske radnje koja se bavila inoksom “Budo inoks” postao preduzeće.

“Ovo je još jedno preduzeće koje će razvijati svoje poslovne ideje u našoj industrijskoj zoni gdje mi stvaramo povoljne uslove i za strana io domaća preduzeća koja žele ulagati i zapošljavati radnike”, kazao je Đaković.

On je dodao da grad Prijedor zemljište u Industrijskoj zoni nudi investitorima, proizvodnim firmama znatno jeftinije nego na tržištu.

“Nama je prvesntveni cilj razvoj privrede u gradu i nova zapošljavanja ,a tamo već imamo preduzeća koja su od poslovnog inkubatora već u trećoj fazi proširivanja proizvodnih kapaciteta, što raduje i ohrabruje”, pojasnio je Đaković.

Gradskom odlukom o raspolaganju nepokretnostima u svojini grada Prijedora pod posebnim uslovima radi izgradnje proizvodno-poslovnih objekata i drugih objekata cijena kvadratnog metra zemljišta se kreće od jedne do osam KM, što je daleko povoljnije od tržišnih cijena, navode iz gradske uprave.

Akta.ba