Pored Sinise Sanicanina jos jedan Prijedorčanin Luka Kačavenda se nasao u timu A selekcije fudbalske reprezentacije BiH.

Mlada U 21 reprezentacija BiH sinoć je napravila veliko iznenađenje i pobijedila reprezentaciju Belgije sa 3:2. Član mlade selekcije Bosne i Hercegovine je golman FK ,,Radnik”, Luka Kačavenda. Ovo je bio debi Kačavende u dresu mlade reprezentacije, a odmah nakon utakmice uslijedilo je još jedno veliko iznanađenje. Pošto je juče objavljeno da je Ibrahim Šehić, golman seniorske reprezentacije pozitivan na korona testu, Dušan Bajević je reagovao hitno i u seniorski sastav pozvao Luku Kačavendu, koji će danas debitovati i u dresu seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na susretu protiv Italije.

Bosnia and Herzegovina group (top row left-right) Bosnia and Herzegovina goalkeeper Luka Kacavenda, Kristijan Stanic, Robert Voloder, Alen Mehic, Malik Memisevic, Stefan Rankic. (bottom row left-right) Armin Saric, Dino Islamovic, Nemanja Nikolic, Elvir Muminovic, Ajdin Hasic during the UEFA European U17 Championship, Group C match at St George's Park, Burton. (Photo by Tim Goode/PA Images via Getty Images)

Rezultati testiranja koje su jučer obavili igrači i stručni štab „A“ selekcije na virus SARS-Cov-2, uoči današnje utakmice s Italijom (20.45 sati), pokazali su da je pozitivan naš prvi čuvar mreže Ibrahim Šehić. Zbog toga su za posljednji duel u okviru A grupe Lige nacija sinoć pozivi upućeni Luki Kačavendi (Radnik Bijeljina) i Belminu Dizdareviću (Sarajevo), golmanima iz naše U-21 selekcije.

– Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam pozvan u mladu reprezentaciju, a ovo sinoć je nešto kao san. Još ne mogu da vjerujem da ću biti u seniorskom sastavu i to protiv Italije. Trudit ću se da ispunim sve zahtjeve selektora Bajevića i ovaj dan ću pamtiti do kraja karijere, rekao je Luka Kačavenda.

Inače, Kačavenda je prošao sve omladinske reprezentativne selekcije…

Kačavenda je karijeru počeo u FK Rudar Prijedor a kasnije je nastupao za FK Vojvodina Novi Sad, FK Partizan Beograd i danas ne član FK Radnika iz Bijeljine.