Tvrdi da se njegova izjava odnosila na organizatora skupa i da ju je dao pred 15-tak odbornika Skupštine grada Prijedora i ‘nekoj od novinarki, misli da je bila Al Jazeera’

 Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić saopćio je danas, u povodu rekacija u vezi s Danom bijelih traka u Prijedoru, da nijednom svojom riječju nije povrijedio poginule, porodice poginulih i bilo koga bliskog njima.
-To nisam nikada učinio, nisam tada, niti ću učiniti, jer ja sve žrtve poštujem; naveo je Pavić.

Tvrdi da se njegova izjava odnosila na organizatora skupa i da ju je dao pred 15-tak odbornika Skupštine grada Prijedora i „nekoj od novinarki, misli da je bila Al Jazeera“.

-Time nisam povrijedio porodice poginulih i to je sva istina i jedina istina u ovom slučaju. A oni koji su željeli to iskoristiti da promovišu sebe ili politike koje vode, nažalost, moram ih razočarati nemaju plodno tlo za takve svoje ideje; naveo je Pavić u saopćenju.

Dodao je i da ga „puno ne interesuju druge izjave, kao ni Kanton Sarajevo“ te pita šta li „oni imaju pored svojih problema da se bave jednom njegovom navodnom izjavom“.

Nije mu stalo, naveo je, „niti do dušebrižnika u nevladinim organizacijama, zato što su njihovi stavovi neargumentovani“.

Također, kazao je i da neće promijeniti svoje mišljenje te da jedino može da razmisli da li je to što radi u interesu Prijedora, u interesu suživota, opravdano i da li treba lično nositi toliki teret da bi građanima bilo bolje.

(FENA/kr)