mektebska djeca

U subotu, 20.04.2013./10.džumadel-uhra 1434. u Čaršijskoj džamiji u Prijedoru, sa početkom u 9 sati, održano je ovogodišnje mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa. Učešće su uzeli mektebi 11 džemata, odnosno 29 takmičara u svim kategorijama.

U kategoriji Test opšteg znanja u konkurenciji 18 takmičara 1. mjesto je osvojila Adela Zenkić iz Donje Puharske, 2. mjesto pripalo je Naidi Čeliković iz Hambarina a 3. mjesto zauzela je Lejla Hajrić iz Zagrada. 4. i 5. mjesto otišlo je u Ćelu zahvaljujući Almedini Mešić i Adelu Ramiću.

U kategoriji Kur'an – stariji uzrast među pet kandidata prva je bila Hadžera Hadžirušidović iz Donje Puharske, poslije nje slijedi Fatima Softić iz Ćele pa onda Sarah Farizi iz Hambarina. A u kategoriji Kur'an – mlađi uzrast najuspješniji od šest učesnika je bio polaznik mekteba Hambarine Hana Farizi, zatim ide kandidat mekteba Donja Puharska Emina Zenkić i na trećem mjestu dolazi kandidat mekteba džemata Čejreci Medina Kurtović.
U ukupnom plasmanu mekteba prednjači mekteb džemata Donja Puharska sa 172,7 poena. Na drugom mjestu je mekteb džemata Ćela sa 165,8 a tik iza njih na trećem mjestu mekteb džemata Hambarine sa 163,9 ukupnih poena. Na 4. i 5. mjestu su mektebi džemata Čarakovo i Čejreci sa po 81,5 i 75,3 ukupna poena.

Prvoplasirana tri mjesta u sve tri kategorije su novčano nagrađeni i darovani knjigama, a svi takmičari će biti simbolično motivisani i učešćem u mektebskoj ekskurziji Medžlisa a gdje će imati priliku ponovo da se druže.

 

Preuzeto sa Facebook  grupe naseg Medzlisa