Nasilnik iz Prijedora Renato Marjanović uhapšen je zbog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje, kao i nanošenja tjelesnih povreda Azrinu Hodžiću.

Kozarčanin Azrin Hodžić je proživio pravu noćnu moru nakon susreta s nasilnikom Marjanovićem iz Prijedora, koji je od njega, ničim izazvan, u jednom trenutku zatražio da s autoprikolice skine zvaničan grb BiH.

Renato Marjanović

Ovaj ga nije odmah poslušao, pa mu je Renato, prema Azrinovim riječima, prišao s leđa, uhvatio ga za vrat i tri puta udario šakom u glavu. Potom je nastavio s kidanjem cerade.

Mirsad Duratović, vijećnik Skupštini grada Prijedora i reagovao je na ovaj napad, te istakao da je napad ogledalo i posljedica politike koju prema povratnicima sprovode vlasti u RS-u.

– Umjesto da prvi čovjek Grada umanjuje tenzije i stišava ukorijenjene netrpeljivosti iz redova svojih sunarodnika, te da nama “ostalima” ulijeva povjerenje i nadu za bolji suživot, on ne samo da je istomišljenik, već sa ovakvim izjavama širi netrpeljivost i stavlja se na čelo pojedinaca i grupa koje nikako ne doprinose izgradnji povjerenja i međunacionalne tolerancije u Prijedoru, kojom se gradonačelnik toliko “ponosi” – napisao je Duratović.

Duraković je kazao kako je gradonačelnik Prijedora prije sedam dana dao intervju koji je podigao nacionalne tenzije.

HAYAT