Emir Šistek, supruga Samira i sin Benjamin žive u Prijedoru. Stanuju u tuđoj kući. Na korištenje im je dao jedan dobri insan koji se nalazi u Americi. Emir i Samira su bolesni i mjesečno izdvajaju 274 KM za lijekove, a njihova socijalna pomoć iznosi 219 KM. Poznajem ljude koji Emiru plaćaju lijekove tako da se nekako izlazi na kraj. Benjamin je ove godine krenuo u školu i zahvaljujući dobroj raji osigurani su njegovi prvi školski dani.

Sisteci

Sredinom ove godine, Emir Šistek se za pomoć obratio novinaru iz Sanskog Mosta Senudinu Safiću koji zahvaljujući brojnim prijateljima u zemlji i inostranstvu pruža pomoć bolesnim i socijalno ugroženim osobama. Emir Šistek je vlasnik parcele u prijedorskog naselju Čejreci i dobio je donaciju Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u građevinskom materijalu, tako da je izrazio želju da dobije krov nad glavom. ”

Samo da mi je napraviti kuću i osigurati da mi porodica ima gdje živjeti. MM Gradnja će to uraditi kao meni jer dobro je poznato da je vlasnik ove firme Mujo Mehmedagić čovjek na daleko poznat po dobrim djelima”, govorio je Šistek. Danas, samo nekoliko mjeseci kako je priča porodice Šistek na društvenim mrežama ugledala svjetlo dana, ljudi dobre volje imaju mnogo razloga za zadovoljstvo.

Na temelju kuće u Čejrecima Emir, Samira i Benjamin sretni i nasmijani gledaju početak gradnje.  Zaboravili su bolove i težak život. Njihove misli su usmjerene prema krovu koji će iznići ukoliko i dalje ostanemo njihovi prijatelji. Humanim ljudima koji su pomogli u SAD i domovini, nadležnim institucijama i humanitarnim organizacijama, veliko hvala. Da bi ovu priču uspješno okončali moramo i dalje biti uz porodicu Šistek. U proteklom periodu donacije koje su stigle na adresu Šistekovih odmah su upućene prema izvođačima radova.

Sigurni smo da ćemo kroz maksimalnu transparentnost i dalje biti u prilici da kroz pomoć dobrih insana okončano ovaj projekat. Toliko je naša raja spremna pomoći da je to riječima teško opisati. Kada su primjetili da je počela izgradnja kuće u Čejrecima, javila se jedna firma iz Kozarca da besplatno riješi elektro instalacije. Veliko je djelo danas graditi kuću u Prijedoru. Emir, Samira i Benjamin su nam beskrajno zahvalni.

Senudin Safić