OFK Brdo iz Hambarina nastavlja da dobrim igrama u novom prevenstvu. Danas su u velikom derbiju protiv FK Bratstva iz Kozarca na stadionu Vedro polje u Hambarinama slavili rezultatom 5-3.

U današnjem četvrtom kolu Regionalne lige “Zapad”, na stadionu Vedro polje u Hambarinama, fudbaleri FK Bratstva gostovali su u derbi utakmici protiv OFK Brdo-Hambarine i poraženi rezultatom 5:3.

Prije smog početka utakmice sa učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su se sjetili nedavno preminulog trenera OFK Brda Enesa Fikića.
Nakon toga uručen je poklon zahvalnosti za deset godina igranja u klubu Jadranku -Jadro Vidovoću

Bodrena velikim brojem navijača ekipa OFK Brda je euforično krenula u veliki derbi. Od samog početka utakmice pokazali su da ih u ovoj utakmicu zanima samo pobjeda i nova tri boda. Već nakon 11. minuta na semaforu je stajao rezultat 2-0, a strijelci su bili Stegić i Karupović.


Nakon 47. minute riješeno je pitanje pobjednika, jer je rezultat glasio 3-0 za domaćina. Do kraja utakmice gosti su uspijeli vratiti u igru i postići 3 pogotka,medjutim to je bilo nedovoljno jer je ekipa OFK Brdo postigla jos dva pogotka.

Nakon četiri odigrana kola u regionalnoj ligi Zapad ekipa OFK Brdo iz Hambarina zauzima odlično treće mjesto sa 8 osvojenih bodova.

OFK Brdo vec u subotu gostuje ekipi FL Progresa a utakmica se igra u Čelincu sa pocetkom u 17.00 sati.

Igrači i stručni štab, ali i navijači nadaju se da će ekipa imati adekvatnu podršku nove Uprave.

Naime, u ponedjeljak na stadionu Vedro Polje u 18.00 sati bit će održana Skupština OFK Brdo. Skupštini mogu prisustvovati svi simpatizeri kluba te svojim prijedlozima pomoci u unaprijeđenju rada kluba.Pored novih članova uprave izabrati će se i novi predsjednik Kluba.

Svi ste dobro došli.