OFKBrdo2015
Omladinski fudbalski klub „Brdo” iz Hambarina, član Treće fudbalske lige Republike Srpske, grupa Zapad priprema se za start jesenje sezone. U odnosu na tim koji je predhodnu sezonu završio osvajanjem devetog mjesta došlo je do promjene u igračkom kladru i stručnom štabu.

Umjesto trenera Mirze Alkića ekipu će voditi Amir Kaltak, koji je ranije bio trener tima sa „Vedrog Polja”.

Nekompletna ekipa Brda odigrala je više test mečeva. Rezultatom 4:2 pobjedili su sastav juniora premijerligaša „Rudar-Prijedora”.

Na sedmom Memorijalnom turniru „Dedo Crnalić“ rezultatom 2:1 pobjedili su Fudbalsku sportsku asocijaciju Prijedor. Finalni susret između „Brda” iz Hambarina i Omladinskog fudbalskog kluba „Berek 1975” , nakon 60 minuta igre, završen je bez pogodaka. Uspješniji prilikom izvođenja jedanaesteraca bili su domaćini turnira ekipa „Bereka” koji su slavili rezultatom 4:1. To je drugi, uzastopni, trijumf „Bereka” na turniru, a rezultat je istovjetan prošlogodišnjem finalu istih protivnika.

Do danas tim „Brda” pojačali su Stegić, Šakić i Đenadija. Mladi Armin Mešić je registrovan za premijerligaša „Rudar-Prijedora” dok je Mijić novi član prvoligaša „Slobode” iz Novog Grada. Do 2. avgusta, do kada traje prelazni rok u „Brdu” očekuju nove igrače. Među njima svakako su momci iz ekipe federalnog prvoligaša Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

Voljom žrijeba OFK „Brdo” u Prvom kolu lige, 15. avgusta gost je banjalučkog „Lauša”.

Infoprijedor.com