Povratnički klub OFK Brdo nalazi se u teškoj situaciji
Skupština izabrala novo rukovodstvo, predsjednik Mirsad ČauševićOFK „Brdo, povratnički klub iz Mataruškog Brda, uoči početka nove sezone našao se u vrlo teškoj situaciji. Iako je mukotrpnim radom izgrađen zavidan sportski objekat, iako je klub u nekoj mjeri uspio sačuvati tradiciju i kontinuitet prijeratnih klubova ovdašnjeg kraja, došlo se u situaciju da je bio u pitanju opstanak kluba

Smanjio se interes ljudi da pružaju podrsku klubu, a finansijska podrska se svela na nekolicinu ljudi.
Zbog toga je Uprava OFK Brdo sazvala Skupštinu kako bi se iznašao izlaz iz teške situacije.

Skupština je održana početkom ovog mjeseca, 2. avgusta. Prisustvovala su 22 člana kluba.

Na početku je Mirsad Čaušević,  predsjednik Skupštine, prisutne upoznao sa nimalo ružičastom situaciji u klubu. Ukazao je na tešku finansijsku situaciju, ali i na pozitivne rezultate dosadašnjeg rada kluba, te na važnosti postojanja ovog kluba

Imamo iscrpljenost rukovodstva i samih sponzora. Interes javnosti i podrška klubu je iz godine u godinu sve manja i manja. Sve manje je omladine koja odlazi u svijet u potrazi za boljim zivotom. OFK Brdo je jedino sto imamo na lijevoj obali Sane i ne smijemo dozvoliti da se Klub ugasi. Ne smijemo dozvoliti da   sav ovaj dosadašnji rad i sredstva uložena u infrastrukturu sad poklonimo nekom drugom, kazao je, između ostalog, predsjednikMirsad Čaušević.

Svjestan situacije na terenu i nekih propusta same Uprave kluba, Čaušević je zamolio prisutne da se ne vraćaju na prošlost, nego da se skoncentrišu na budućnost kluba i traženje rješenja.

Blagajnik Senadin Čaušević je članovima Skupštine podnio blagajnički izvještaj. U izvještaju je navedeno da je za rad kluba godišnje potrebno oko 40 hiljada maraka, te da je klub trenutno u minusu 2171,00 KM.

Nakon toga prisutnima se obratio i predsjednik kluba Ismet Imširević koji je nakon sto je podnio svoj izvijestaj i nacin  na koji je radio. Rekao je da je vec 11 godina predsjednik,da je iscrpljen ,da vec nekoliko godina trazi ostavku i svoju zamijenu i da uvazimo ovaj put njegovu ostavku.Uprava se zahvalila gospodinu Imsirevicu na njegovom radu .

Uslijedila je rasprava o budućnosti kluba. Tek kada se 8 ljudi, koji su izrazili spremnost da finansijski podrže klub, usvojena je Imširovićeva ostavka i pristupilo se izboru novog rukovodstva. Od svih prisutnih niko nije želio da preuzme tešku ulogu predsjednika kluba. Ipak, na kraju, na prijedlog prisutnih, za predsjednika Uprave kluba izabran je Mirsad Čaušević. Osim njega izabrani su novi članovi Uprave : Damir Habibović, Azmir Čaušević (Đokin), Zikrija Čaušević,Edin Padjen i Hamulic  Anel.

Mirsad Causevic

Za novog predsjednika Skupstine izabran je Amir Čelić.

Nakon izbora novog rukovodstava, na Skupštini je razgovarano i o izgradnji memorijalnog spomen-obilježja za poginule fudbalere, koje bi se gradilo ispred stadiona. Uskoro će i javnost biti detaljnije upoznata sa ovim projektom

Ostali članovi uprave kluba: Imširević Ismet (predsjednik u ostavci), Bačić Naser (zamjenik predsjednika),Čaušević Senadin (blagajnik), Medilović Esad (oružar), Alkić Mirza (trener), Fikić Enes (trener), Karupović Vahid (kapiten), Svraka Abdulah (informatika), Imširević Denis (informatika), Džamdžić Bahrudin, Čaušević Samir i Dedić Nihad.

U međuvremenu, OFK Brdo je odigrao dvije prevenstvene utakmice.

Prošle nedjelje OFK Brdo je u gostovao kod ekipe Laus gdje je porazen sa rezultatom 2:0.

U srijedu smo na svom terenu ugostili FK BSK izBanja Luke i slavili sa ubijedljivih 6:1.

Tokom pisanja ovog članka dobili smo tužnu vijest da je dugogodišnji član uprave Senad Sajrajlija iznenada preminuo.

Uprava kluba izražava ovim putem saučešće i podršku njegovoj familiji .Tokom sljedeće utakmice odat će se adekvatna počast našem vječnom članu Senadu Sarajliji.

Uprava kluba zahvaljuje se svim dosadasnjim sponzorima te moli sve prijatelje sporta da podrže opstanak kluba svojim članstvom ili donacijom. Mole i sve mještane sa Mataruškog  Brda, ukoliko žive u gradovima gdje se nalazi veći broj  stanovništva iz ovog kraja, da pokušaju organizirati prikupljanaje novčanih sredstava za OFK Brdo. Za sva eventualna pitanja mogu se obratiti predsjedniku kluba Mirsadu Čauševiću na e-mail: causevic2017@gmail.com.

Uprava Kluba