Nakon što su poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a održali u parku Mladen Stojanović protest pod nazivom “Dosta je” 26. decembra, sličan skup, pod istim nazivom biće održan i u Prijedoru, 11. januara od 18.30 sati u Pozorištu Prijedor, najavili su iz opozicionog SDS-a.

Do ovih protesta došlo je i zbog incidenta na posljednjoj sjednici NSRS kada je ministar policije Dragan Lukač fizički napao na najmlađeg poslanika Draška Stanivukovića (PDP). “Naša poruka je stop lažnim dokumentima, falsifikatima, nasilju ili dosta više njihove sile i torture”, rekao je Stanivuković.

Pored Milana Tubina (SDS) i Stanivukovića, okupljenima će se obratiti poslanici Zoran Vidić (SDS), Miladin Stanić (SDS) i Jelena Trivić (PDP). “Vrijeme je da i grad na obalama Sane pokaže da mu je dosta sile koja se provodi nad njenim građanima, vrijeme je da dignemo glas protiv svih onih nenarodnih i nenormalnih pojava u našem društvu, vrijeme je da sankcije dožive oni koji misle da su iznad svakog zakona”, priča kategorično Ivan Begić, jedan od organizatora skupa.

Opozicioni poslanici pozvali su sve Prijedorčane, ali i sve ostale iz okolnih opština na skup u Pozorište Prijedor u subotu već od 18.30 sati.

(BN TV)