Prijedorska policija traga za trojicom razbojnika koji su, pod prijetnjom pištoljem, u ponedjeljak uveče opljačkali radnika obezbjeđenja firme “Mladost trejd” od koga su ukrali veću količinu novca.

Razbojništvo se dogodilo oko 20.15 u poslovnim prostorijama “Mladost trejda”, koje se nalaze u krugu industrijske zone “Celpak” u Prijedoru.

– Uviđajem je utvrđeno da su tri nepoznata maskirana lica uz prijetnju pištoljem radniku obezbjeđenja iz prostorija firme ukrala određenu količinu novca, nakon čega su pobjegla u nepoznatom pravcu – rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Ona kaže da je o svemu obavešteno prijedorsko tužilaštvo, uz čiju saglasnost je pokrenuta istraga.

– Preduzimaju se sve potrebne mere i radnje u cilju pronalaska izvršilaca i rasvetljavanju krivičnog dela – rekla je Alendarevićeva.

U policiji sumnjaju da je pljačka bila “tipovana”, i da su razbojnici imali informaciju da se u firmi, koja se bavi trgovinom pića, hrane i cigareta nalazila veća količina novca. Zanimljivo je da je sat i po vremena nakon pljačke u zaseoku Šušnjari u Piskavici kod Banjaluke pronađen automobil u plamenu. Vjeruje se da bi se moglo raditi o vozilu koje su koristili razbojnici u Prijedoru, ali u policiji to nisu mogli da potvrde, ni demantuju.

Požar su lokalizovali banjalučki vatrogasci, ali je vozilo u potpunosti izgorjelo i od njega su ostali samo metalni djelovi karoserije. Tek treba da se utvrdi o kojem je vozilu riječ, i da li je eventualno bilo ukradeno.

 

O.M./NOVOSTI