STAVOVI – Predsjednik Demokratskog narodnog saveza

Tvrdi da još nije bilo razgovora o formiranju vlasti, ali da, kako kaže, nema razloga da predsjednik Vlade RS ne bude iz ove stranke

 

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić izjavio je da su određene smjene njihovih kadrova na funkcijama u RS obavljene bez saglasnosti te stranke, čemu se protive, kao i prodaji Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija.

Nakon sjednice Predsjedništva DNS-a, rekao je da za njega nema “mangupa u DNS-u”, o kojima je nedavno govorio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, ustvrdivši da su radili protiv interesa koalicije te dvije stranke.

– DNS izražava nezadovoljstvo načinom smjene naših kadrova. Neću se odreći nijednog našeg člana. S funkcije mogu biti smijenjeni, ako su pogriješili, ali u utvrđivanju greške treba učestvovati DNS, a ne samo druge stranke – rekao je Pavić novinarima.

Dodao da će ta stranka sama procijeniti treba li neko iz njihovih redova biti uklonjen s neke pozicije i da je predsjednik SNSD-a prihvatio da nema smjena bez dogovora s DNS-om.

Tvrdi da još nije bilo razgovora o formiranju vlasti, ali da, kako kaže, nema razloga da predsjednik Vlade RS ne bude iz DNS-a.

Potvrdio je da se DNS ne slaže s načinom prodaje RŽR Ljubija te da ministri iz DNS-a na sjednici Vlade nisu glasali za prodaju tog rudnika, koji je skinut s liste strateških preduzeća i privatizira se odlukom entitetske vlade.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a je rečeno da su zadovoljni izbornim rezultatima.

– DNS je ostvario sve zacrtane rezultate – rekao je Pavić i istakao da su osvojili 13 poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini RS.

Fena