elvira burnic 2

POMOZIMO ELVIRI BURNIĆ DA OZDRAVI – ISPRAVKE UPUTA ZA SLANJE DONACIJA IZ INOSTRANSTVA 

Pisali smo vam o životnim mukama Elvire Burnić iz Zecova kod Prijedora.

Nakon specijalističkih pretraga Elvira je otkrila da ima karcinom grlića materice koji je već u trećoj fazi  i prijeti da se proširi dalje i da zahvati i ostale organe u neposrednoj blizini.

Elvira nije zaposlena, nema nikakvih mjesečnih primanja i samo ona zna kako uopšte sastavlja kraj s krajem.

eb 1

Zdravstvena zaštita u Bosni i Hercegovni a posebno u RS-u je gotovo nikakva. Osim ljubaznosti liječničkog osoblja, često puta se pacijentima ne može ponuditi ništa drugo. Kako Elvira nema nikakvo osiguranje sve troškove mora snositi sama ili joj podršku pružaju njena majka i braća koji ni sami ne znaju kako uopšte uspiju nabaviti osnovne životne namirnice. Bolovi su postali nepodnošljivi a s njima i troškovi liječenja. Elvira će morati biti operisana i za operaciju kao i za tretmane koje sada ima, a posebno one postoperativne, treba dosta novca. Stoga apelujemo na one koji mogu da i ovaj put pokažu svoje srce i pomognu ovoj mladoj ženi. Našoj redakciji dostavljen je broj tekućeg računa otvorenog u „Hypo-Alpe Adria Banka a.d“ koji glasi:

552-021-16062057-38 

Na ime Burnić (Fuad) Elvira;

Obećali smo i da ćemo  vas obavijestiti i o načinu slanja vaših dobrovoljnih priloga i iz inostranstva! Nažalost javili su nam se brojni naši čitaoci sa problemima oko uplate donacija koje pristižu van BiH. Zato smo se ponovo obratili porodici koja nam je ponovo donijela upute za slanje novca  koje vam u prilogu ponovo  dostavljamo. Upute se odnose na uplate isključivo u Eurima.

 Dakle:

SWIFT: GIBAATWG

1.ERSTE GROUP BANK AG WIEN

SWIFT CODE:  ABSBBA22XXX

Institucija:

Sparkasse Bank DD BiH

Zmaja od Bosne 7

BIH-71000 Sarajevo

Primalac:

BA39 1995 6260 2142 8584

ELVIRA BURNIĆ

ZECOVI 16

79101 PRIJEDOR BOSNA I HERCEGOVINA

elvira 11