Uprava OFK „Brdo“ poziva sve svoje simpatizere, prijatelje i sve zainteresovane da dođu na
skupštinu kluba koja će se održati 2. augusta, u prostorijama kluba (Vedro Polje), sa početkom u 17:30 sati. Skupština je otvorenog tipa i svi ste dobro došli.

Od samog početka takmičenja kluba pa do danas, uz vašu nesebičnu podršku, ostvareni su veoma zavidni sportski rezultati. Mukotrpnim radom izgrađen je i veoma zavidan sportski objekat. Međutim, valja napomenuti ono najvažnije, a to je da je klub u nekoj mjeri uspio sačuvati tradiciju i kontinuitet naših prijeratnih klubova i tokom rata naših ubijenih fudbalera. Na početku sastav ekipe činila su većinom djeca tih ubijenih fudbalera. Nošeni posebnim elanom i neopisivom euforijom, klub je uspio da stvori neku pozitivnu atmosferu i olakša toj omladini i mještanima Mataruskog Brda da barem na trenutak skrenu pažnju sa veoma surove svakodnevnice i žalosne sudbine.

Možemo slobodno reći da je u jednoj mjeri klub uspio i da produži opstanak naše omladine na ovim prostorima. Nažalost, zbog veoma teške financijske situacije, nepovoljnih političkih prilika, te nekih grešaka i same Uprave kluba, iz godine u godinu omladina je polako odlazila sa ovih prostora, tako da se broj lokalnih fudbalera smanjio na minimum. Klub je bio primoran dovoditi igrače sa drugih terena što je u svakom slučaju smanjilo zainteresiranost nekih pojedinaca za dalju podršku Klubu. U posljednje vrijeme financijska podrška se svela na nekolicinu ljudi, što je dovelo u pitanje opstanak kluba. Upravo zboga, toga molimo sve mještane da dođu na ovu historijsku skupštinu na kojoj će se raspravljati o sudbini Kluba.
Pitanje za sve nas: ili ćemo nastaviti sa našom tradicijom ili ćemo sav ovaj naš trud i znoj pokloniti nekoj drugoj lokalnoj ekipi.

Ukoliko se donese odluka da se nastavi sa daljim radom, potrebno je izabrati novo rukovodstvo.

I na kraju, moramo kazati da pitanje opstanka OFK „Brdo“ nije samo sportsko pitanje. To je i više od sporta.

Uprava kluba
OFK Brdo