Autor:B.P.-Faktor

Policija u Prijedoru pozvala je danas na informativni razgovor novinarsku ekipu slovenačke Pop 24UR, nakon što im je više građana dojavilo da nepoznate osobe na ulicama Prijedora snimaju i anketiraju građane, a što im je bilo sumnjivo.

Policija je postupala po prijavi i izašla na mjesto događaja u naselju Pećani. Tu su zatekli četiri osobe i vozilo slovenačkih registarskih oznaka bez obilježja bilo koje medijske kuće, koje su pozvane u službene prostorije. Oni nisu privedeni, već su dobrovoljno došli. Nakon što je utvrđen njihov identitet i sa njima obavljen informativni razgovor, otišli su iz stanice i nastavli rad na terenu – potvrdila je za Faktor Zvezdana Alendarević, glasnogovornica prijedorske policije.

S druge strane, novinarka Pop 24UR iz Slovenije, Irena Joveva, za N1 je ispričala da je policija novinarsku ekipu privela u Policijsku stanicu u Prijedoru, gdje su ih ispitivali o prirodi njihove posjete Prijedoru, te su im uzeti dokumenti.

– Bili smo tamo pola sata i u jednom trenutku su odlučili da je sve OK i da možemo ići – kazala je Joveva za N1.

Slovenačke novinarske ekipe su u ovaj grad došle kako bi istraživale priču koja je sinoć objavljena u toj zemlji, a radi se o navodima da je državljanka BiH iz Prijedora Dijana Đuđić pozajmila 450.000 eura na tri rate u tri godine predsjedniku stranke Socijaldemokratskog saveza Slovenije (SDS) Janezu Janši.