Jedan od članova grupe “Pravda za Davida”

Ukazana mu je medicinska pomoć

Iz Policijske uprave Prijedor danas je saopćeno da je Borislav Radovanović (48) tokom boravka u prostoriji za zadržavanje uhapšenih osoba “otkinuo slavinu za vodu i iskoristio je za samopovređivanje”.

Radovanoviću je ukazana medicinska pomoć, saopćeno je iz ove uprave, uz navođenje inicijala osobe koja je sebi nanijela povrede.

olicijski službenici Policijske uprave Prijedor poduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju, kako se dodaje, svih okolnosti navedenog događaja.

Jutros su pripadnici policije u Prijedoru, u službenim prostorijama, zadržali hapšenjem Borislava Radovanovića zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Kako su saopćili, Radovanović je zatečen na mjestu izvršenja prekršaja te je uz upotrebu sile zadržan hapšenjem zbog okolnosti koje ukazuju da će ponoviti prekršaj.

Radovanović je bivši policijski inspektor, bloger i jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Njemu je odranije zabranjen prilaz zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon što je sud protiv njega potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva tamošnjeg načelnika policije Dalibora Ivanića.

Borislav Radovanović se jutros, kako navode pojedini mediji, pojavio na poslu u Policijskoj stanici Prijedor, iako je u maju prošle godine udaljen s radnog mjesta.

FENA