Bajram-namaz klanjan je jutros u 16 džemata Medžlisa Islamske zajednice Prijedor i 12 džamija Medžlisa Islamske zajednice Kozarac.


U šehidskoj džamiji u Kamičanima bajram-namaz je predvodio hafiz Amir ef. Mahić, glavni imam Medžlisa IZ Kozarac.

Nakon klanjanja namaza, mještani Kozarca i okolnih naselja po tradiciji su obišli šehidsko mezarje u Kamičanima, gdje je za šehide proučena dova.

Husein efendija Velić, glavni imam Medžlisa IZ Prijedor, vjernicima je, čestitajući Bajram, poručio da im misli budu uvijek čiste.

– Želimo da dočekaju bajramske dane u sreći, miru, rahatluku, da podijele radost Bajrama u krugu svojih porodica, komšija prijatelja i rodbine. Svima u ime Medžlisa IZ Prijedor i u svoje lično ime želim čestitati Ramazanski bajram riječima Bajram šerif mubarek olsun – rekao je ef. Velić.

Najmlađima su danas podijeljeni i bajramski paketići, a u 18 sati u hotelu “Prijedor” bit će upriličen i tradicionalni, peti po redu, bajramski prijem.

Inače, na području Medžlisa IZ Kozarac sinoć je upriličena tradicionalna podjela halve najmlađima, dok je jučer u Osnovnoj školi “Kozarac” upriličena i bajramska priredba.

Avaz