O Mikši

Hiljadu slika, hiljadu nota, hiljadu riječi… ovo bi bio opis talenata i duše jednog velikog dječaka, velikog umjetnika i sanjara. Nije više sa nama, ali njegove slike i njegova muzika jesu i živjeće zauvijek.

Dalibor Popović Mikša rođen je u Zagrebu 1980. godine. Početkom devedesetih, purgerske ulice zamijenio je prijedorskim. Kao tinejdžer, sa svojim prijateljima iz Prijedora osniva rok bend “Tattoo”, sa kojim osvaja i glavnu nagradu na jednoj od zaječarskih gitarijada.

Njegovo stvaralaštvo i autorski rad, njegov autentičan glas, muzika koju je proizvodio na gitari, a kasnije i na saksofonu, ostaće zauvijek zabilježeni u pjesmama benda „Tattoo“, ali i mnogih drugih bendova sa kojima je Mikša svirao.

Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Banjaluci, u klasi profesora Radomira Kneževića. Mikšini nestvarni akvareli našli su svoj put i van granica naše zemlje, oni žive širom svijeta, kraseći zidove i živote onih čija je srca ovaj umjetnik dirnuo svojim radom.

Posljednjih nekoliko godina živio je i radio u Beogradu, gdje je i umro od posljedica srčanog udara, 13. oktobra 2017. godine, u svojoj 37. godini.

 

Zašto ŠA?

Zato što je ŠA bio potpis Mikšinih radova. ŠA je muzika, ŠA su slike, ŠA je zvuk saksofona, ŠA je emocija! ŠA nam svima mnogo znači i baš zato želimo da ŠA živi i kroz festival u Prijedoru u kojem je počeo svoju umjetničku karijeru.

Zašto festival?

Zato što festival muzike i umjetnosti slavi Mikšin život. Zato što ovaj festival treba da se održava svake godine u sjećanje na umjetnika koji je svojim postojanjem i stvaranjem proslavio svoj grad i svoje sugrađane učinio ponosnima.

Zašto ŠA Fest?

Zato što znamo da će ŠA Fest živjeti jer mora, jer treba, jer zaslužuje. Zato što nije komercijalan i zato što je od srca. Zato što ŠA Must Go On!

Kad?

17. i 18. avgust 2018.

Gdje?

Ljetna bašta Stari Grad Prijedor, BiH

Program ŠA Festa 2018.

Petak 17. avgust 2018. PROMO NIGHT – ŠA PARTY- ulaz besplatan

Projekcije filmova na ljetnoj pozornici. Koncert autorskih bendova iz regije, mali stage

The Bechars

Jall Aux Yeux

Ketpool

Kazoo

Double Dog

DamnThe

Shejvers

Subota 18. avgust 2018. MAIN NIGHT, veliki stage – cijena ulaznice 5 KM

Vasil Hadžimanov Band

Dbau

Sopot

Artan Lili

Straight Jackin

Karte

Ulaz na prvo veče Festivala, 17. avgusta je besplatan.

Dolaskom na prvo veče ŠA Festa ostvarujete mogućnost popusta za kupovinu ulaznica i pića za drugo veče Festivala.

Cijena ulaznica za Main night, 18. avgusta iznosi 5 KM.

Ulaznice se mogu nabaviti na dane festivala na šalteru Ljetne bašte u Prijedoru.

Karte se od 1. avgusta 2018. mogu nabaviti i na sljedećim mjestima:

PRIJEDOR Que Passa Tamaris Intermezzo Preduzeće

BANJA LUKA Peckham pub Jelen pub DTA

KOZARSKA DUBICA River pub

KOSTAJNICA Rock caffe

NOVI GRAD Upitnik

SANSKI MOST Pub Now

Karte ćete moći osvojiti i na društvenim mrežama, putem medija i na našim promocijama u Dubici, Kostajnici, Novom Gradu, Bihaću, Banjaluci, Sanskom Mostu i Prijedoru, a za informacije o održavanju promocija budite redovno uz ŠA Fest Facebook stranicu.

Podržite ŠA Fest jer #shamustgoon!

Hashtags#šafestprijedor #shafest #shamustgoon