Šumsko gazdinstvo “Prijedor” posljednje tri godine posluje s najvećom dobiti u Javnom preduzeću “Šume Srpske”. S prošlogodišnjim prihodom teškim preko 12,5 miliona maraka nastavljen je trend domaćinskog i uspješnog poslovanja.

Saša Bursać, direktor Šumskog gazdinstva “Prijedor”, koje uz Prijedor obuhvata još pet lokalnih zajednica ove regije, kaže da su i tokom 2019. godine “prebacili “ poslovni plan.

– Realizovali smo 156.231 metar kubni šumsko-drvnih sortimenata i samim tim ostvarili sve ono što smo zamislili. Dobit se još uvijek obračunava, no po svim parametrima ona će biti značajna – ističe Bursać.

U Šumskom gazdinstvu “Prijedor” i u prošloj godini dosta pažnje poklonili su pošumljavanju. Tako je po Bursaćevim riječima zasađeno 85.000 novih sadnica.

– U pošumljavanje je uloženo oko 160.000 maraka. Dosta smo radili i na sanaciji štete koju je visok snijeg praćen olujnim vjetrom na području ovog gazdinstva napravio u pretprošloj godini. Oštećene su brojne šumske kulture koje nismo mogli sanirati. Sada se to sve ponovo pošumljava – kaže Bursać.

Šumsko gazdinstvo “Prijedor” zapošljava 221 radnika.

 

D.Stojnic/Infoprijedor.ba