IMG_2463

Pored izvidjačkog višeboja koji se održavao danas u čast 60 godina rada odreda izvidjača dr Mladen Stojanović, članovi ove organizacije priredili su izložbu i akademiju kako bi posjetiocima približili funkciju i rad izvidjača u proteklom periodu. Akademija se održavala u pozorištu Prijedor, kojoj je prisustvovalo preko 300 posjetilaca kako bivših i sadašnjih izvidjača tako i osoba radoznalih da saznaju šta su to izvidjači.

Prije same akademije u hodniku pozorišta posjetioci su mogli pogledati izložbu koja se sastojala od istorije izvidjača u Prijedoru i vještina koje oni uče. Nakon razledanja veoma živopisne izložbe, posjetioci su se uputili u salu pozorišta kako bi akademija mogla da počne.

IMG_2418

U toku akademije članovi odreda su kroz glumačke sposobnosti dočarali način oformljenja prvog odreda u Prijedoru, putem slika i naratorskog dijela malo bliže pojasnili tok odreda dr Mladen Stojanović, a plaketama se zahvalili svima onima koji su pomogli rad ovog odreda kroz protekli period, kao i njegovim osnivačima, zahvaljući kojima su i oni danas tu.

O.I. Dr. Mladen Stojanović