Juče su odigurane utakmice  8 kola Regionalne lige Zapad. Na stadionu u Kozaruši igrao se dugo očekivani derbi izmedju lokalnih ekipa Bratstvo iz Kozaraca i

Ofk Brdo-Hambarine. Lagan ali svijez vijetar i suncano vrijeme činili su idealno vrijeme za igru.Za ovu utakmicu vladalo je veliko zainteresovanje što potvrdjuje i prisustvo oko 200 gledalaca  što je inace neobično za ovu takmičarsku grupu. Konačnim rezultatom  domaćini mogu biti zadovoljni.

Međutim, sama igra je više ličila na fizički dvoboj, obračun i svadju igrača nego na sportski susret, što je razočarajuće za prave ljubitelje sporta. Uz veoma grubu igru i 7 žutih kartona prvo poluvrijeme je završeno sa rezultatom 0:0.

Sudci  su svojim odlukama ipak drđali kontrolu i nisu dozvoljavali grubu igru unatoč nevjerovatno brutalnim psovkama i uvredama publike na njihov račun. Broj žutih kartona potvrdjuje ovu našu konstataciju

U drugom poluvremenu igrana je nešto  bolja igra . Domaćini su ubrzo došli do vodstva. Prvi gol je postignut slabom intervencijom golmana  OFK Brdo , Vidovica. Lopta se odbija do  talentovanog Brkića I domaći su poveli sa jedan na prema nula. Nakon nekoliko minuta postignut je i drugi goditak za Bratstvo ponovo fatalnom  greškom  golmana gostujućih. Ovaj put Vidović se poigravao sa loptom u kaznenom prostoru i prilikom ispucavanja lopte pogodio protivničkog igrača te se lopta odbila od njega i jednostavno se otkotrljala u gol. Do trećeg gola domaći su došli opet veoma lako zbog veoma slabe intervencije odbrane gostujućih.

Pred sam kraj utakmice Brdo je uspijelo smanjiti rezultat na 3:1.

Sta reci na kraju? Ocigledno je da je Bratsvo po igračkom kadru izuzetno bolja ekipa od Ofk Brda i zasluženo  su osvojili 3 boda. Zbog toga moramo iskoristiti onu staru: “Koliko para toliko i muzike”.

Čestitamo ekipi Bratstvo i njenoj upravi, a Ofk Brdu preostaje da radi na vlastitom talentu , uigravanju i disciplini.

Mirsad Čausević

Predsijednik Ofk Brda