PRIJEDOR – Policija u Prijedoru kaznila je 2.066 učesnika u saobraćaju od 19. do 30. avgusta u okviru republičke akcije pojačane kontrola saobraćaja, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policijska uprava Prijedor akciju je sprovela u okviru kampanje “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”, a akcenat je bio na kontroli brzine kretanja vozila, utvrđivanju alkoholisanosti vozača i prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Od ukupnog broja sankcionisanih, 1.288 je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

“Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena 223 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, 33 vozača su lišena slobode. Slobode su lišena i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, jer na taj način doprinose bezbjednosti svih učesnika.

 

NEZAVISNE