OFK Brdo – FK Bratstvo, Kozarac 2:0

Naš omladinski tim i dalje je nepobjediv u takmicenju Omladinske lige PFS, sezona 2019/20.


U utakmici koja je odigrana na Vedrom Polju, savladana je ekipa Bratstva iz Kozarca. Dva sjajna pogodka majstorija su kapitena OFK Brdo Admira Duratovića.

Klub je danas obradovan poklonom nekadasmjeg igraöa, a danas velikog prijatelja i donatora kluba.  Naime, Dino Dedić je zajedno sa svojim prijateljima omladinskom timu OFK Brdo  uručio  donaciju od 23 para kopački, 10 lopti i dva para  golmanskih rukavica.  Uprava kluba kao i igraci, a posebno omladinski tim, koriste prigodu da se zahvale Dini Dedicu kao i svim našim prijateljima koji ne zaboravljaju svoj klub i njegovu mladost –  lideri na tabeli sa ostvarenim pobjedama u svim odigranim utakmicama do danas.

Danasnju vrjednu pomoć donirali su Elvis Avdić i prijatelji Emmerich a.d. Rhein, zatim Adnan Ramulić i prijatelji Lysekil – SE, Tajic Handels GesmbH,  Dino Dedić,  Denis Muslimović, Mensur Medić, Samir Kaltak,  Ademir Šahinović, Ajdin Pašić, Zlatan Duratović i Ervin Borovac.

OFK Brdo – FK Celinac 2-1

Danas je i seniorska ekipa OFK Brdo ugostila FK Celinac. U prvom dijelu utakmice domaci su poveli rezultatom 2:0. Tek zahvaljujuci sudijskoj nadoknadi gosti su uspjeli da pokvare rezultat na nezadovoljstvo uprave i kluba OFK Brdo.


Doduse, ovom rezultatu su, priznaju nam u klubu doprinijeli i pad koncentracije te nekoliko povreda domacih igraca. Utakmica je odigrana po idalnom jesenjem vremenu uz dobru posjecenost na stadionu Vedro polje.

Ekipa juniora je zadrzala vodece mjesto na tabeli. No i seniori zasluzuju svaku pohvalu cuvajuci visoko drugo mjesto.

Osim toga, dobri rezultati kluba ponukali su brojne simpatizere da uruce i novcane donacije kako bi klub nesmetano i po tom pitanju mogao da djeluje.

Medju donatorima su:

Čaušević Mirsad – 1.700,00 KM

Grad Prijedor – 1.500 KM

MM Izgradnja – 1.500 KM

Naser Bačić – 630 KM

Mujdžić Ismet – 300,00 KM

Dedić Rasim – 80,00 KM

Ismet Imširović – 100 KM

Mujo Mehmedagić – 100 KM 

Amir Čelić – 130 KM.

 

Ovo  je, kazu nam u klubu i dodatna motivacija igracima, ali i obaveza opravdanja povjerenja i ljubavi koje mjestani Mataruskog Brda nesebicno poklanjaju svojoj velikoj ljubavi–OFK Brdu.