Sinoc u Hambarinama po cetvrti put odrzan je  humanitarni koncert na kome je bilo preko hiljadu ljudi. Organizacioni odbor se potrudio i veliko im hvala. Cak je i vrijeme bilo na strani i organizatora i posjetioca.


Koncert su se odazvale poznate estradne zvijezde Elvira Rahic, Harun Mehmedovic, a solista na harmonici je bio nas virtuoz Elvedin Muhic. U predivnom ambijentu ispred skole u Hambarinama ,prvi je zapjevao Harun , pa reper Edvin , a onda zvijezda veceri Elvira Rahic. Gost veceri je bio Nizam Kljajic koji je otpjevao himnu Mataruskog Brda ” Volim Brdo”, a svoj doprinos na odusevljenje prisutnih dali su i clanovi KUD Brdo kao i gosti Kud Behar-Tesanjka iz Tesnja.

Prihod sa ovogodisnjeg koncerta se poklanja djeci povratnika, koja ce sa tim novcem obaviti posjetu Srebrenici i Memorijalnom centru Potocari.


Hvala svima koji su se odazvali humanitarnom koncertu i svojim dolaskom dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji. Hvala organizatoru za sav trud i predivno vece.

Posebno hvala nasem Damiru Habibovicu koji je glavni krivac za jos jednu predivnu ljetnu noc punu zivota i mladosti na nasem Brdu.