131031150_3_xl

Teško oboljeli dječak Hajrudin Kamenjaš cijeli je jučerašnji dan s roditeljima na sarajevskom aerodromu iščekivao dres Zlatana Ibrahimovića, a donijela mu ga je humanitarka bosanskog porijekla, Tevhida Thea Rekić iz Njemačke, preko čije je udruge za pomoć djeci i pokrenuta akcija spajanja dječaka i nogometaša.

Hajrudin je imao želju upoznati Ibrahimovića, ali susret nije bio moguć, zbog obaveza koje ima švedski reprezentativac, ali i sve težeg zdravstvenog stanja. Nakon što je cijeli dan bio u bolnici i čekao u zračnoj luci, bio je preumoran da bi odmah probao dres te je plačući tražio roditelje da ga odvedu kući. ”Sada se Hajrudin sve više umara, potrebno mu je sve više sna, a mi se moramo potruditi da ovo vrijeme provede s osmijehom”, rekla je Thea Rekić.

Zlatan Ibrahimović mu je poslao jedan veliki originalni dres i jedan mali, na kojem je pisala posebna posveta: ”Dragi Hajrudine, puno te voli Zlatan. Mislim na tebe od sveg srca”, stoji na stražnjoj strani dresa uz potpis PSG-ova napadača.