U okviru 17. kola Regionalne Lige Zapad danas na Vedrom Polju ugostili smo ekipu Lauša. To je jedna veoma nezgodna ekipa sa par iskusnih pojedinaca , a tome ide u prilog i stanje na tabeli gdje ekipa Lauša zauzima visoko drugo mjesto.

Naši momci motivirani, krenuli su ozbiljno i jako od prve minute. To se isplatilo, jer već u 7. minuti na centaršut sa desne strane izvrsno reaguje Ahmed Kanješić koji pogađa za vodstvo i oduševljenje publike koja bodri naše momke.

U nastavku utakmice bude se igrači Lauša , pokušavaju dugim loptama naći svoje napadače, međutim naša odbrana i danas je djelovala zaista dobro.

U drugom djelu osjetili smo nemoć protivnika i napravili nekoliko izglednih prilika, te u jeku naših napada zaboravili na odbrambene zadatke, te iz jednog kontranapada igrači Lauša dolaze do izjednačenja.

Ponovo smo zaigrali bolje, nismo hjeli prihvatiti podjelu bodova te smo pritskli protivnika na njihovoj polovini.Stegić je uspio izboriti se za jednu loptu , protivnički golman ga ruši , ali pištaljka glavnog sudije Radulovića ostaje nijema. Velika greška glavnog arbitra iako su greške sastavni dio ovog posla.

U jednom od sljedećih napada igrač Lauša ruši Ibričića , koji iz slobodnog udarca pokušava pronaći Stegića, kojeg ponovo ruše odbrambeni igrači Lauša, te ovaj put sudija Radulović nije imao izbora te je dosudio čist kazneni udarac.

Siguran sa bijele tačke u 87. minuti bio je Ibričić Besim.

Na današnjoj utakmici još su nastupili Vidović, Zejnić i Hodžić.

Vrijedna pobjeda naših momaka, četvrta u nizu računajući i kraj prvog djela sezone.

U narednom kolu idemo ekipi Sloge iz Saničana.

Sretno Brdooooo !!!!!