U Prijedoru je korona virus utvrđen kod još tri osobe, među kojima su i medicinska sestra iz bolnice “Doktor Mladen Stojanović” i pacijenta sa internog odjeljenja.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš izjavio je da se zaražena medicinska sestra već nalazila u izolaciji.

– Treća osoba je vezana za slučaj koji smo juče spominjali iz Kozarske Dubice, znači usko je vezana za kontakt sa tom osobom – rekao je Miljuš.

Na internom odjeljenju u prijedorskoj bolnici prvi slučaj zaraze korona virusom potvrđen je kod medicisnke sestre 11. maja. Nakon toga utvrđena je zaraza kod još devet medicinskih sestara i tehničara, odnosno trenutno je 10 zaražni medicinskih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Na internom odjeljenju utvrđena je zaraza kovidom 19 kod 13 pacijenata od kojih su dvije žene preminule.

Miljuš je naveo da je trenutno u Prijedoru 28 zaraženih osoba.

– Od početka epidemije bilo je 46 zaraženih, oporavljenih je 13. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je 1.495 osoba, pod zdravstvenim nadzorom je 367 osoba. Na kovid odjeljenju prijedorske bolnice je 18 pacijenata od kojih je 14 iz Prijedora i po jedno iz Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grad i Oštre Luke. U izolaciji u bolnici Prijedor je jedan pacijent i očekujemo i njegovo testiranje – izjavio je Miljuš.

On je dodao da u prošla 24 sata niko nije prekršio policisjki čas te da su četiri osobe sankcionisane jer nisu nosile zaštitne maske.

Miljuš je poručio da Štab za vanredne situacije očekuje odluke NS RS i da će postupiti u skladu sa tim odlukama.

 

 

Autor: /SRPSKAINFO