Hronika

“Ako vam je dobro, onda ništa”

Slab odaziv na Facebook protest u Prijedoru

Desetak građanki i građana Prijedora prošetalo je u subotu u protestnoj povorci centrom grada, kako bi izrazili nezadovoljstvo socijalnim i političkim stanjem društva u cijeloj BiH, bez obzira na entitetske i druge podjele

Prijedorčanke i Prijedorčani solidarisali su se sa demonstrantima u drugim gradovima BiH, gdje su organizovani Facebook protesti.prijedor-1

Šetnja u Prijedoru je nosila posebno naglašenu kritiku lokalne vlasti, piše portal Abrašmedia.

“Položili smo poruke ispred zgrade gradske administracije, ali nas je policija udaljila sa mjesta”, saopštili su prijedorski aktivisti i aktivistkinje koji nisu krili razočaranje zbog slabog odaziva sugrađana.

“Razočarani smo odzivom na današnji skup. Mnogi građani su najavili svoj dolazak preko FB grupe, ali kad je došlo 5 do 12, pojavilo nas se samo devet. Ipak, odlučili smo postaviti transparente ispred zgrade Opštine, ne obazirući se na naš broj. Mi smo nezadovoljni i želimo to reći javno.”

Svojim sugrađanima, policiji “sumnjivi”, aktivisti su poslali poruku u vidu slogana srbijanske radio emisije Peščanik: “Ako vam je dobro, onda ništa.”

Podsjetimo, prijedorski aktivisti prošetali su ulicama grada 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, iako im je lokalna policija bez osnova zabranila skup.

e-novine

snimajsve.com

Leave a Reply