Društvo, Sport, Život

BENJAMIN ČAUŠEVIĆ- TALENTOVANI FUDBALER PORIJEKLOM IZ PRIJEDORA

Benjamin Čaušević će februara naredne godine napuniti 16-st godina. Porijeklom je iz Prijedora, gdje sa porodicom provodi praznične dane. Od malih nogu je vezan za fudbal.

Iz godine u godinu njegovi rezultati su sve bolji tako da je skrenuo pažnju njemačkih fudbalskih stručnjaka. Danas nastupa za njemačku ekipu Ingolstad 04, u konkurenciji fudbalera do 16 godina, ali već bilježi nastupe i za starije selekcije.                                                                                                   

U ovu ekipu je došao jula ove godine i nezamjenjiva je karika u ekipi Sabrine Vitman. Benjamin Čaušević ne krije ambicije. Dres Fudbalske reorezentacije Bosne i Hercegovine je njegova velika želja.

I dok nam pokazuje šta se u Njemačkoj piše o njegovim pstignutim golovima i asistencijama, posebno ističe Edina Džeku i Miralema Pjanića.

Naglašava da ima veliku podršku majke Nermine, oca Amira i ostalih članova porodice. Benjaminova majka Nermina je jako ponosna i kaže da će porodica uraditi sve što treba kako bi se ostvarili njegovi snovi.

Benjamin sa roditeljima: Nermina i Amir

Nakon našeg susreta Benjamin Čaušević je otišao do stadiona Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Dok je na odmoru, svakodnevno će trčati osam kilometara, kako bi bio spreman za nastavak sezone u kojoj je najbolji strijelac ekipe Ingolštata do 16-st godina.

Benjamin i autor teksta Senaudin Safic

Brojne su prepreke koje mora preskočiti do profesionalnog ugovora i nastupa za državu u kojoj su rođeni njegovi roditelji. Ako je suditi prema učinjenom, Benjamin Čaušević je na pravom putu.

Tekst: Senaudin Safic
Foto: Senaudin Safic , Ingelstad 04