Budimo Humani, Društvo, Zanimljivosti, Život

DOBROTA ADISA KARDUMOVIĆA OSJETI SE ŠIROM BOSNE I HERCEGOVINE

Danas, prvog dana Ramazana, želimo vam ispričati priču o Adisu Kardumoviću. Ovaj plemeniti insan živi i radi u Kanadi, a rodom je iz Hambarina. Kažu da je Kanada hladna zemlja u kojoj hokej i zima zauzimaju značajno mjesto u životima njenih stanovnika. Ni oštra zima nije mogla ohladiti srce i ljubav prema domovini kod našeg komšije iz Hambarina, Adisa Kardumovića.

Ovaj čovjek je takmičar u dobrim djelima i zaista zaslužuje da mu u ime brojnih porodica kako na Brdu tako i širom BiH kažemo, hvala ti ljudino.

Vlasnik je firme koja radi grijanje tako da su brojni domovi, poslovni prostori, bazeni i drugi objekti zagrijani nakon radova koje je izvodila firma Adisa Kardumovića. O poštivanju visokih standarda gradnje govore podaci da se našao i na novinskim stupcima kanadskih medija. Izuzetno skromni Kardumović ističe da je zadovoljan poslovnim rezultatima u veoma teškom vremenu za privređivanje.
„Ovdje nije problem imati firmu, ali je neophodan kvalitet da bi se opstalo na tržištu. Radio sam prvo kod jednog Švabe, i dobro ispekao zanat. Onda sam odlučio da se okušam i otvorim firmu, da radim za sebe i tako je sve krenulo“. Adis Kardumović ističe da Kanada pruža mogućnost vrijednom čovjeku da zaradi i živi od svog rada.

„Hvala Bogu, zadovoljan sam. Jeste da su porezi visoki, ali tko hoće da radi može ovdje uspjeti. Naravno, zakon se mora strogo poštovati“.

Pored poslovnog uspjeha i svega što je ostvario u Kanadi nikada nije zaboravio rodni kraj i njene građane. Njemu nije potrebno slati zahtjeve da se pruži pomoć bolesnim i ljudima na ivici egzistencije. On to radi jer zna koliko je to značajno raji u BiH.
Kao i proteklih godina, i ovaj Ramazan je dočekao puna srca i duše. Njegova hedija će doći do onih u stanju potrebe. „Ma nisam ti ja da o tome pričam, smatram da je to naša obaveza. Hvala Bogu kada sam u prilici da pomognem“, riječi su skromnog Adisa Kardumovića koji nam pokazuje kako se i daleko od rodnog kraja može živjeti sa svojim ljudima i za svoje ljude.

Živ nam i zdrav bio i neka te čuva dragi Bog, plemeniti čovječe sa Mataruškog Brda.

Senudin Safić