Kultura, Sport

Fudbal u škole: Poznati svi učesnici takmičenja na prijedorskoj regiji

Dječaci Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Prijedora i djevojčice iz “Desanke Maksimović” pobjednici su opštinskog takmičenja u okviru projekta “Fudbal u škole” koje je održano u Prijedoru, te su na taj način izborili nastup na regionalnom takmičenju.


Sjajan fudbal, borba do posljednjeg daha, emocije i osmijesi kod pobjednika obilježili su takmičenje u gradu na Sani, baš kao i ostalim opštinama širom Srpske. Iako su morali da se zadovolje srebrnim medaljama, zadovoljni mogu da budu i dječaci iz OŠ “Desanka Maksimović”, te djevojčice OŠ “Jovan Dučić” iz Lamovite koji su kao drugoplasirani izborili učešće na regionalnom turniru.


Osim njih, 14. novembra u Sportskoj dvorani “Mladost” na regionalnom takmičenju nastupiće dječaci iz OŠ “Vuk Karadžić” Kozarska Dubica, OŠ “Danilo Borković” Gradiška i OŠ “Petar Mećava” Kostajnica.
Borbu za republičko takmičenje među djevojčicama vodiće još učenice OŠ “Vasa Čubrilović” Gradiška, te OŠ “Sveti Sava” Kozarska Dubica.


– Opštinski nivo u našoj regiji prošao je odlično. Bilo je mnogo lijepih trenutaka i napetih završnica, a najvažnije je ipak druženje mališana od kojih su mnogi po prvi put igrali na nekim zvaničnim utakmicama. Siguran sam da će i regionalno proći na najvišem nivou kada je u pitanju organizacija – rekao je koordinator za prijedorsku regiju Aleksandar Milješić.

Projekat pod nazivom “Fudbal u škole” realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pomoć Evropske fudbalske federacije (UEFA), a u njemu učestvuju djevojčice i dječaci četvrtih, petih i šestih razreda iz svih opština Republike Srpske. Pri kraju su opštinska takmičenja, zatim će uslijediti regionalna, a početkom decembra je veliko republičko finale u Banjaluci.

Podršku projekta koji se odvija pod motom “Zdravo dijete, zdrava škola” dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova, te Crveni krst Republike Srpske.

PR “Fudbal u škole”