Budimo Humani, Društvo, Kultura

HUMANITARNA ORGANIZACIJA KOZARAC RADI SJAJNE PROJEKTE ZA LOKALNU ZAJEDNICU

Humanitarna organizacija Kozarac je od velikog značaja za pojedince i kolektive koji se nađu u situaciji da trebaju podršku šire društvene zajednice. Od vaše uplate članarine ili donacije, do krajnjeg korisnika, sve je potpuno transparentno. To je veliki adut u današnje vrijeme kada znamo koliko ima propusta u tom segmentu djelovanja brojnih udruženja i organizacija.
Ako želite provjeriti kako radi ova organizacija i gdje je potrošen novac članova rasutih širom svijeta, facebook stranica Humanitarne organizacije Kozarac stoji vam na raspolaganje. Zaista, čista desetka za trošenje novca i odabir projekata.
Ovih dana, u dvorištu Osnovne škole „Kozarac“ okončan je projekat izgradnje dječjeg igrališta, na veliko zadovoljstvo učenika, roditelja, škole i radnog tima Humanitarne Organizacije Kozarac. Poštujući evropske standarde, uloženo je 23.000 KM.
Direktorica Osnovne škole Kozarac Edita Velić naglašava da je bilo veliko zadovoljstvo surađivati u ovom projektu jer se vodilo računa da radovi budu kvalitetno izvedeni, a utrošak sredstava na maksimalno domaćinskom nivou.

Edita Velić i Enes Garibović

„Velika nam je čast što smo bili u prilici da surađujemo sa ovom humanitarnom organizacijom jer lijepo je imati za partnere ljude koji na ovaj način poštuju rodni kraj i djecu Kozarca.
Sve pohvale za njihov rad i pozivam Kozarčane iz zemlje i svih krajeva svijeta da se učlane i postanu donatori. Nadam se da će biti prilike da surađujemo i u narednom periodu“, ističe direktorica Velić.
Presretna djeca su osmijesima pokazali koliko je ovaj projekat značajan. Zadovoljstvo bilježimo i na licima volontera i insana dobrog srca koji su dio radnog tima Humanitarne organizacije Kozarac. „O tome šta sve radimo i koji je obim našeg djelovanje najbolje da se upoznate na facebook profilu naše organizacije jer bi nam trebalo mnogo vremena da kažemo šta je sve urađeno. Posebno sam ponosan što radim u organizaciji koja strogo vodi računa o tome kako se troši novac članova i donatora.
Dragi moji Kozarčana, gdje god se nalazili, možete postati naši čllanovi i tako biti od koristi najljepšem malom gradu na svijetu“, ističe član Radnog tima Humanitarne organizacije Kozarac, Enes Garibović.
Uskoro će školsko dvorište u Kozarcu biti bogatije za još jedan ukras. Očekuje se završetak radova na izgradnji pozdrava iz Kozarca. Veliko srce za sve ljude dobre volje.
Kontaktirajte Humanitarnu organizaciju Kozarac i postanite dio ove sjajne priče.  

Facebook stranica HO Kozarac!

Senudin Safić /Mojprijedor.com