Hronika

Mačka ima devet života, a ja deset

Kemal Mujagić

Mujagic2

Kemal Mujagić

Sudbinska odluka da iznenada ode do obližnje trgovine Kemalu Mujagiću (55), sretniku iz Suhog Broda kod Prijedora, spasila je život. Da je ostao u kući u koju je za vrijeme njegovog kratkog izbivanja udario grom, Mujagić bi, vjerovatno, bio mrtav.

On kaže da je imao prilično sreće, mada ni sad ne može objasniti šta ga je navelo da u jednom trenutku napusti svoj dom.

Padala je kišica i malo sijevalo. Okupao sam se i sjeo za računar. No, nešto mi nije dalo mira. U jednom trenutku sam iznenada navukao kabanicu i otišao do trgovine. Sve je trajalo prilično kratko, nekih sedam-osam minuta. Kada sam se vratio i otvorio vrata kuće, ostao sam zatečen. Sve puno dima i vatre, stvari razbacane, užas – priča Kemal.

Kemal Mujagić

Kemal Mujagić

Prvo je pomislio na udar groma. Potvrdu je dobio kada je pregledao kuću i vidio gredu koju je grom pretvorio u pravu potpalu. Trosjed mu je izgorio, većina stvari koje je imao u jednoj od prostorija više nije za upotrebu, a i zidove treba okrečiti.

Važno je da sam živ, sve će se nekako namiriti. Da sam ostao u kući i na mjestu na kojem obično sjedim, više me, sigurno, ne bi bilo. Nakon što je grom udario u gredu, munja se bukvalno “prošetala” od antene za internet do utičnice pored trosjeda. Ranije i nisam vjerovao u sudbinu, ali sad sam promijenio mišljenje. Do sada me je spasila pet puta, pa u šali često znam kazati da mačka ima devet života, a ja deset – kaže Mujagić.

 

Avaz

Leave a Reply