Društvo, Šehidsko, Život

Poziv na otvor Šehidskog Turbeta u Hambarinama

Dragi naši u domovini i širom svijeta ljeto nam polako dolazi, a sa njim za sve nas lijepi i tužni dani. Vrijeme dolaska i odlaska, vrijeme sastanka i rastanka sa najmilijim i najdražim. Teško je pronaći riječi kojima se može opisati sve ono što se u našim dušama događa i koliko je potrebno snage da se sve to u nekoliko dana i sedmica doživi i preživi.

Kao i svake godine na našem Mataruškom Brdu se organizuju Mevludi ,Dženeze i obilježavanje 20. Jula i svih drugih datuma vezanih za stradanje naših najmiliji. Pored svih događaja i aktivnisti ove godine u Hambarinama je otvor Šehidskog Turbeta za 327 Šehida .Tim povodom Odbor Fondacije Šehidsko Turbe poziva sve Vas koji ste u mogućnosti da 29. Jula 2023 godine iza Ikindije namaza prisustvujete otvoru i svojim dolaskom iskažete poštovanje našim dragim Šehidima..
Posebno molimo sve “MAJKE” koje žive u dijaspori, koje su u mogućnosti da dođu.
” ČIN OTVORA OBAVIĆE
SVE MAJKE ZAJEDNO.”

Mnogo naših majki na žalost nisu žive, nisu dočekale ni svoju djecu da pronađu i ukopaju ,da im na kabur odu, zbog svih njih molimo naše drage Majke koje su žive i koje zdravlje služi da dođu . Molimo sve članove porodica naših dragih Šehida koji se brinu o majkama da pokušaju uskladiti svoj dolazak u to vrijeme.

Drage naše majke, očevi, supruge, djeco, braća, sestre, unuci i ostala rodbino naših dragih Šehida vi ste svojim sredstvima izgradili Turbe.
Turbe koje svjedoči koliko zla mogu (ne ) ljudi ljudima učiniti na pravdi Boga. Naše Turbe je čuvar istine o našim Šehidima, a i nama koji smo ga izgradili. Dođite da svoju bol i tugu zajedno podjelim, povedite svoje prijatelje koji su imali sreću da ne dožive našu sudbinu da svojim očima vide, svojim ušima čuju i svojim srcima osjete našu bol.
Hvala svima i dobro došli.
Odbor Fondacije Šehidsko Turbe Hambarine

p.s. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Fondaciji Šehidsko Turbe putem fb ili na portal MojPrijedor.com