Društvo, Zanimljivosti, Život

PROSTOR OKO NEKADAŠNJE LUGARSKE KUĆE U ČARAKOVU U NOVOM RUHU

Koliko smo spremni zajedničkim snagama stvarati u rodnom kraju, toliko će biti i razloga za naše zadovoljstvo. Bez obzira gdje živjeli, sigurni smo da su vam srca puna kada pročitate priče koje govore da znamo i hoćemo.
Još jednom smo u prilici da vam predstavimo aktivnosti mještana Čarakova koji su uporni u namjerama da rade korisne i što bi naš narod rekao, hajirli stvari za lokalnu zajednicu.

Naravno, da će vaš portal Mojprijedor.com uvijek biti uz vas u ovim projektima i zato nam javite kada imate neku akciju da to prenesemo u svijet.

Mještani Čarakova su ovog puta radili na ćišćenju jednog veoma atraktivnog dijela prelijepog naselja u blizini rijeke Sane. U ekološkoj akciji očistili ulaz u Čarakovo, odnosno, lokaciju gdje se nekada nalazila stara lugarska kuća, smještena uz viseći most na Žegeru.
Dakle, sjajna slika iz Čarakova ide u svijet, uz kako reče jedan od učesnika ove akcije, “Predramazanski gest koji je snažna poruka našim najmlađim, da se slogom i dobrom organizacijom može uvijek vìše”.
Prema riječima Nijaza Brkića jednog od organizatora brojnih, dobrih djela u Čarakovu i šire, sličnih akcija će biti i u narednom periodu, uz želju da se na najbolji način promoviše rodni kraj, zajedništvo i ljepota ovog dijela prijedorske opštine.